Naslovna Hronika Vraćao se sa seoske slave, otišao u smrt

Vraćao se sa seoske slave, otišao u smrt

PODELI

Teška saobraćajna nesreća kod Subotišta u opštini Pećinci, poginuo Branislav Grujić (27) iz Sibača. U sudaru “opel korse” i “folksvagen džete” tri osobe lakše povređene.

Branislav je poginuo u noći između subote i nedelje, na nekoliko metara na ulazu u mesto Subotište kod Pećinaca, gde je kako nezvanično saznajemo bio na seoskoj slavi sa devojkom. U direktnom sudaru dva putnička automobila, “opel korse” i “folksvagen džete”, tri osobe su zadobile lakše povrede i one su posle ukazane lekarske pomoći u Zemunskoj bolnici, puštene na kućno lečenje. Branislav je upravljajući “opelom” prešao na drugu kolovoznu traku i direktno se sudario sa vozilom iz suprotnog pravca, a detalji ove tragedije saznaće se posle dalje istrage.

Niko od meštana malog sremskog mesta Sibač nije slutio da će ih prva nedeljna jutarnja vest zateći i to – najcrnja. Za Branislava Grujića i njegovu porodicu imaju samo reči hvale, sve ih karakterišu kao vredne i poštene ljude.

– Radio je u “JUB bojama” u Šimanovcima, bio je mladić za primer. Ono što sam čuo od mlađih kako pričaju jeste da je Branislav bio sa devojkom na seoskoj slavi Ivandan u Subotištu. Da li je krenuo da je vrati kući, mislim da je ona iz Rume… i, nažalost, desila se tragedija – priča jedan od komšija nastradalog mladića iz Ulice Svetozara Miletića u Sibaču.

Očevici koji su naišli u trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća kažu da je prizor bio užasan. Vatrogasne jedinice morale su da seku smrskano “opel” vozilo kako bi iz njega izvukle mladića.

Komšije koje su u popodnevnim satima ispred porodičnog doma dočekale kovčeg sa telom nastradalog dvadesetsedmogodišnjaka, nisu imale snage da odmah priđu i izjave saučešće ocu Stevici i majci Svetlani.

– Vrlo vredni ljudi. Oca kada su proglasili tehnološkim viškom u jednoj firmi, krenuo je u nadnicu, kako bi i dalje mogao da zarađuje za porodicu. Branislav je planirao na jesen da se ženi sa tom devojkom što se zabavljao, ali umesto svadbe ispratiće ga na večni počinak. Pre dvadesetak dana mu je bio rođendan… tragedija velika, tuga još veća – kaže za “Novosti” jedan sedamdesetogodišnjak koji ne želi da mu ime pominjemo.

Lokalni put u Subotištu gde se dogodila saobraćajna nesreća

Foto: Novosti

Devojka koja je bila kobne večeri sa Branislavom u kolima, kako su ispričali meštani, puštena je kući pošto je zadobila lakše povrede, ali je doživela veliki šok.

– Moja unuka se čula sa njom, jer je u trenutku kad se to desilo ona naišla. Rekla joj je da ima posekotine po licu, ali da to nije strašno, koliko je potresla vest da je Branislav nastradao – govori baka Milena iz Subotišta.

Sahrana tragično nastradalog mladića obaviće se danas na seoskom groblju u Sibaču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here