Naslovna Sport Vrednim radom do vrhunskih rezultata

Vrednim radom do vrhunskih rezultata

Foto: Opština Pećinci

Sinoć je u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku održana svečanost dodele Godišnjih sportskih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova” za 2019. godinu. U prisustvu predstavnika 40 klubova članova, predstavnika pećinačke lokalne samouprave, kulturnog i javnog života opštine Pećinci proglašeni su najuspešniji sportisti, sportski klubovi i najzaslužniji sportski radnici za proteklu godinu.

Obraćajući se prisutnima na početku oficijelnog dela svečanosti, predsednik Sportskog saveza “Razvoj sportova”, istakao je značaj međusobne podrške, velike uspornosti, truda i rada, bez kojih ni Sportski savez kao organizacija, ni sportski kolektivi, ni pojedinci ne bi uspeli da postignu rezultate na koje svi mogu da budu ponosni.

“Pre 7 godina, kada smo osnovali Sportski savez „Razvoj sportova“, postavili smo jasan cilj – da što više dece i mladih, ali i onih starijih građana naše opštine uključimo u sportske aktivnosti, i od tog cilja ne odustajemo. Sportski savez „Razvoj sportova“ je, zahvaljujući našem zajedničkom radu, za sve ove godine izrastao u organizaciju koja okuplja, 2000 sportista u 40 klubova. Zahvaljujući podršci Opštine, čitavim nizom mera stimulišemo decu i mlade da se bave sportom. Učenike koji postižu najbolje rezultate u učenju i školskom sportu nagrađujemo besplatnim letovanjem, a u saradnji sa pećinačkim Bazenima svakog leta organizujemo besplatnu školu plivanja za svu našu decu, dok je za odlične učenike ulaz na bazene besplatan tokom cele kupališne sezone. Večeras nagrađujemo najbolje među nama koji su dokaz da se jedino trudom i radom mogu dostići vrhunski rezultati” – istakao je Đokić.

Nagrade najboljim sportistima i sportskim klubovima uručio je predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, koji je tom prilikom naglasio da je izgradnjom Sportske hale u Donjem Tovarniku, svim našim sportistima ali i rekreativcima iz cele opštine, omogućeno kontinuirano bavljenje sportom i u zimskim uslovima, a sportskim klubovima sa teritorije pećinačke opštine hala pruža priliku da budu domaćini zvaničnim takmičenjima.

“Opština Pećinci je 2012. godine kao jedan od strateških ciljeva sebi postavila razvoj amaterskog, omladinskog i školskog sporta. Da bismo mlade ljude podstakli da se bave sportom morali smo za to da stvorimo adekvatne uslove. U svim naseljima obnovljeni su tereni za male sportove i dečja igrališta, a značajna sredstva uložena su u obnovu fiskulturnih sala u školama, kao i u terene fudbalskih klubova. Najveća investicija u oblasti sporta, svakako je ova Sportska hala u kojoj se i večeras nalazimo. Na zadatku popularizacije sporta i zdravog načina života imali smo sjajnog partnera. To je naravno Sportski savez „Razvoj sportova“ koji je sve ove godine bio nezamenljiva spona između lokalne samouprave i sportskih klubova i organizacija. Uspesi koje večeras slavimo su zajednički uspesi svih nas. I zato smatram da svi vi koji ste večeras ovde zaslužujete čestitke, a posebno dobitnici Godišnjih nagrada, jer oni su primer kako se vrednim radom postižu vrhunski rezultati. Primer koji sve buduće generacije treba da slede sa težnjom da nadmaše svoje prethodnike” – naglasio je predsednik Trbović.

U kategoriji seniora titulu najsupešnije sportistkinje ponela je Ljubica Štetić članica Girevoj sport kluba iz Pećinaca, a za najsupešnijeg sportistu seniora proglašen je Petar Perišić fudbaler FK “Donji Srem 2015”. Najbolja seniorska ekipa u 2019. godini je ekipa FK “Srem” iz Sremskih Mihaljevaca.

U kategoriji juniora titulu najuspešnije sportistkinje u 2019. godini ponela je Sara Đurić iz Šimanovaca članica Sportskog kluba “Top Forma” iz Šimanovaca, dok je za najuspešnijeg juniora proglašen Stefan Marković tekvondista Tekvondo kluba “Zmaj” iz Pećinaca. Najbolja juniorska ekipa za proteklu godinu je KK “Srem Basket” iz Pećinaca.

Titulu najboljeg sportskog radnika u 2019. godini poneo je Zoran Kokanović predsednik FK “Napredak” iz Popinaca, najbolji trener u proteklog godini je Srećko Matić trener KK “Pink” iz Šimanovaca, a za najzaslužnijeg sportskog radnika proglašen je Anđelko Radivojević šef stručnog štaba FK “Hajduk 1032” iz Šimanovaca.

Sportski savez “Razvoj sportova” značajan segment svoga rada posvećuje najmlađima, tako da su sinoć proglašeni i najuspešniji u školskom sportu, a priznanja je uručio zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić.

Sportistkinja koja je u protekloj godini ostvarila najzapaženije rezultate u školskom sportu je učenica OŠ”Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca Teodora Ivanović, a sportista sa najboljim rezultatima je učenik OŠ “Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca Mateja Simić. Najuspešnija sportistkinja u kategoriji srednjih škola je učenica STŠ “Milenko Verkić Neša” iz Pećinaca Jasmina Damnjanović, najuspešniji sportista je Aleksandar Đukić takođe iz pećinačke srednje škole, za najboljeg nastavnika fizičkog vaspitanja u 2019. godinu proglašena je Milica Đurđević, nastavnik OŠ “Slobodan Bajić Paja”. Za školu koja je postigla najzapaženije rezultate u proteklog godini na sportskim takmičenjima proglašena je OŠ “Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca.

U ime nagrađenih prisutnima se na svečanosti obratio Zoran Kokanović koji je poneo titulu najboljeg sportskog radnika u 2019. godini.

“U ime svih nagrađenih želeo da se zahvalim opštini Pećinci i Sportskom savezu na dobijenim priznanjima, koji sigurno za svakog od nas predstavljuju dodatnu motivaciju da i dalje nastavimo sa uspešnim radom. Ovom prilikom bih se posebno zahvalio naporima koje čini Sportski savez “Razvoj sportova”, uz poseban akcenat na edukaciju mladih, odnosno da decu od školskog i mlađeg uzrasta zajedno učimo koliko je važno da prepoznaju dobrobiti sporta, koje će kasnije sigurno pomoći da izaberu pravi put. Takođe, želeo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima i saradnicima iz uprave kluba, bez čije snažne pomoći i podrške ne bi bilo izvodljivo uspešno predvoditi jedan veliki sportski kolektiv kakav je FK Napredak” – rekao je Kokanović.

Pored nagrada najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima Razvoj sportova tradicionalno nagrađuje i ustanove najzaslužnije za unapređenje sporta u opštini Pećinci. Specijalnim plaketama za doprinos razvoju sporta nagrađeni su Opština Pećinci, Policijska stanica Pećinci i Lovačko društvo “Donji Tovarnik”, a specijalnu plaketu, van konkurencije, ove godine je dobio Goran Stepanović kao jedini predstavnik opštine Pećinci na plivanju za časni krst na Borkovcu u Rumi u januaru ove godine. Plakete je uručio predsednik Sportskog saveza Siniša Đokić.

Kao i svake godine, pored priznanja najuspešnijima, Sportski savez je klubovima članovima, osnovnim školama i predškolskoj ustanovi na poklon dodelio komplete sportske opreme i rekvizita, kao vaučere za kupovinu sredstava za održavanje terena i prostorija, koje su uručili predsednik Opštine mr Željko Trbović i Siniša Đokić.

Svečanost dodele Godišnjih sportskih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova” obogaćena je kulturno-umetničkim programom, tokom kojeg su nastupili članovi KUD “Izvor Donji Tovarnik” sa Igrama iz Šumadije i Banata i DNNT “Pećinci” sa Igrama iz Dimitrovgrada, koji su pobrali ovacije u tovarničkoj Sportskoj hali. Svojim glasom svečanost je uveličala i mlada vokalna solistkinja Teodora Radosavljević iz Šimanovaca koja je na početku svečanosti otpevala nacionalnu himnu “Bože pravde”, kao i kasnije tokom večeri pesmu “Životinje”.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vestMZ “Peščara” bila domaćin IV “Čvarkijade”
Sledeća vestSrbiju u januaru posetilo 24 odsto više turista

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here