Naslovna Srbija Vučić danas na konsultacijama o kandidatu za premijer

Vučić danas na konsultacijama o kandidatu za premijer

PODELI
Konsultacije sa predstavnicima izbornih lista.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Republike Srbije, obaviće danas konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Redosled konsultacija:

09.00 – Izborna lista: ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEÐUJE

10.00 – Izborna lista: IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma

11.00 – Izborna lista: DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA

15.00 – Izborna lista: ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, Z ZS)

16.00 – Izborna lista: DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ

17.00 – Izborna lista: DVERI – DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ – BOŠKO OBRADOVIĆ

18.00 – Izborna lista: BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ – SAVEZ ZA BOLJU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka.

Svi sastanci biće održani u zgradi Predsedništva, Andrićev venac 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je u subotu u Kranju rekao da će ime mandatara saopštiti posle povratka iz glavnog grada Kazahstana Astane, gde će, kako je planirano, boraviti od 8. do 10. juna, odnosno, kako je ranije najavio, ići će se u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna.

Vučić je 30. maja kazao da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera.

– Jedna opcija je neko iz SNS. Jedna opcija je SPS, odnosno Ivica Dačić. Sa njima smo izgradili dobre odnose poverenja. Zahvalan sam im na podršci. I može da bude neko ko nije član nijedne stranke. I, u tom smislu, imam tri kandidata u glavi – rekao je Vučić na TV PInk.

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selakovic rekao je će predsednik Srbije održati konsultacije sa predstavnicima izbornih lista u ponedeljak i utorak, a da se između 11. i 15. juna može ocekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

– Predsednikova je nadležnost da sasluša mišljenja predstavnika izbornih lista pre nego što Narodnoj skupštini saopšti ime mandatara za sastav buduće Vlade. Na same sastanke pozivaju se predstavnici izbornih lista počev od onih koje su osvojile najveći broj mandata u ovom sazivu Narodne skupštine, do onih koji imaju najmanji broj mandata –  objasnio je Selaković za RTS.

Pozivu će se odazvati SPS, LDP, DS S, to neće učiniti Dveri, DS, D JB, a SRS će o tome odlučiti danas.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here