Naslovna Srbija Vučić: Fabrika MTU u Srbiji veliki korak napred

Vučić: Fabrika MTU u Srbiji veliki korak napred

PODELI
Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Novoj Pazovi, na otvaranju fabriku za popravku delova motora za avione MTU Mejntejns Srbija, da je dolazak MTU veliki korak napred za našu zemlju i da je ta kompanija nešto više od svega što smo do sada imali od stranih investicija.

“Danas je za nas veliki dan. Ne postoji lepša i važnija vest od ove za Srbiju”, istakao je Vučić na svečanosti otvaranja fabrike.

Vučić je naglasio da avio-industrija nije samo industrija već, kako to mnogi kažu – čudo, i da će dolazak tog nemačkog investitora u Novu Pazovu značiti i jaču Srbiju.

Predsednik je kazao da je država uložila u tu investiciju 14,6 miliona evra, zato što zna da će joj se to vratiti ne desetostruko, već stostruko.

„Ovo je ono što doprinosi razvoju i napretku Srbije“, rekao je Vučić novinarima.

Kaže da se ideja o otvaranju MTU rodila pre šest godina kada je njegov prijatelj bavarski poslanik Florijan Ham razgovarao sa predstavnicima MTU o Srbiji kao destinaciji za njihovu investiciju.

Vučić je rekao da su ga zavitlavali o tome kako ide na turistička putovanja u Nemačku, dok je on razgovarao sa potencijalnim investitorima.

Dolazak MTU je simbol i signal više za Srbiju, ono što danas uz nižu cenu enegenata i ljude odnosno obrazovanu radnu snagu i dualno obrazovanje, predstavlja prednost naše zemlje, naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da ta fabrika ne predstavlja samo oko 40.000 kvadrata proizvodnih i remontnih pogona već da ono što menja Srbiju i znači život za građane Srbije.

Kaže da mu je Mihael Šrajeg, predsednika IO MTU, rekao da mu je u Vankuveru u firmi MTU prišao jedan Srbin i rekao da obučava i radi 12 godina za MTU i da bi hteo da se vrati u Srbiju kada je čuo da će MTU tamo ovoriti fabriku i da ga je Šrajeg zatim i poveo u Srbiju.

Uspeli smo da vratimo jednog čoveka i napravili fantastičnu stvar za nasu zemlju, dodao je Vučić.

Naglasio je da je MTU pokazao da je pravi partner Srbiji kada je teško i da to naša zemlja nikada neće zaboraviti, jer su pokazali koliko cene Srbiju.

Ti ljudi su stali u teškom trenutku uz ovu zemlju i nastavili da rade još snažnije, napomenu oej Vučić.

Vučić je rekao da će biti nastavljen razvoj infrastrukture u Novoj Pazovi i da očekuje da MTU dvostruko ili trostruko poveća svoje kapacitete u narednom periodu.

Kazao je da je razmišljao da se napravi nova uprava ili čak novo ministarstvo za dualno obrazovanje, pošto ima veliki značaj za ekonomiju, kao i da bi mogla da ga vodi samo Gabrjela Grujić koja se sve ove godine uspešno bavi time.

„Danas sam naročito posnosan što smo u ovim trenucima kada je kovid, ratni sukob i drugo uspeli da ovakvu jednu fabriku otvorimo nedakleko od Beograda“, istakao je Vučić.

„Neka živi spsko nemačka saradnja i prijateljstvo – živela Srbija“, zaključio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here