Naslovna Politika Vučić: Gospodara je mnogo bilo, malo ih se zadržalo

Vučić: Gospodara je mnogo bilo, malo ih se zadržalo

PODELI
Foto: Tanjug/ MILOS MILIVOJEVIC

Gospodara je uvek bilo mnogo, inostranih nad našim narodom, a malo ih se zadržalo, a koliko će se ovi gospodari zadržati to ćemo tek da vidimo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o prištinskim vlastima.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih vlasti u Prištini Dželjalja Svečlje da je Kosovo nezavisna država i da ima institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje, kao i da imaju saveznike u toj nameri, rekao da je mislio da se stvari u međunarodnom pravnom poretku zasnivaju na poštovanju međunarodnih pravnih normi, Povelje UN, međunarodnih potpisanih sporazuma.

Najavio da će sutra, nakon sednice Nacionalnog saveta bezbednosti govoriti više o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ukazao je da sutra putuje i u zvaničnu posetu Abu Dabiju, na jedan dan, jer ga posle toga čeka učešće na Samitu procesa Brdo-Brioni u Sloveniji.

„Dobro je da Srbi i svet čuju i vide da neko želi na nečijoj zemlji da gospodari nekim. To je izjava ministra unutrašnjih poslova Prištine, koji je rekao da gospodare i da će da gospodare nad celim Kosovom. Mislio sam da će da kaže nešto o pravu, međunarodnim sporazumima, a on priča o gospodarenju“, primetio je Vučić.

Istakao je da je gospodara uvek bilo mnogo, stranih nad našim narodom, a da ih se malo zadržalo, i dodao da ćemo tek da vidimo koliko će se ovi “gospodari” zadržati.

“Mi nećemo da se pozivamo na gospodarenje, već na međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju 1244 i podržaćemo naš narod. To je moj odgovor, a dobro je da oni svojom bahatošću, arogancijom pokazuju šta misle o našem narodu i međunarodnom pravu“, ukazao je Vučić.

Rekao je da je sinoć upozorio i predstavnike međunarodne zajednice i pregovarače, i rekao da razmisle s čim dolaze u Beograd, jer ovo nećemo tolerisati.

„Za razliku od njih koji prete gospodarenjem poručujemo samo da poštuju međunarodno pravne norme“, dodao je on.

Vučić je ujedno izrazio zahvalnost na profesionalnosti komandanta Kfora Ferenca Kajarija, Mađara, koji je, kaže, svojim zalaganjem doprineo smanjenju tenzija 30.jula.

„Hvala mađarskim prijateljima što hoće da nas saslušaju i po tom pitanju“, dodao je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here