Naslovna Politika Vučić: Kurti nije hteo da prihvati, sastanak je okončan VIDEO

Vučić: Kurti nije hteo da prihvati, sastanak je okončan VIDEO

Foto: Tanjug// ZORAN ŽESTIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti iz Brisela nakon završenog dijaloga Beograda i Prištine, kazao je da je sastanak završen neuspešno.

“Imali smo sastanak i mogu da kažem da je završen neuspešno”, rekao je predsednik Vučić posle današnjih razgovora u Briselu.

Kako je kazao, sastanak je neuspešan u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa.

“Što se tiče samog toka bilo je ne mnogo prijatnih, već dosta neprijatnih stvari. Logično, svi se bore za svoje. Jasno je da Kurti izbegava da formira ZSO. Srbija ne beži od svojih obaveza, ali smo rekli kakav kao i EU kako stvari moraju da se odvijaju. I mi smo takav predlog uprkos tome što nije lak za nas prihvatili, a Kurti je odbio i tako je završeno sve”, rekao je Vučić i dodao:

“Mislim da ćete uskoro dobiti potvrdu od evropskih zvaničnika. Izneli smo da od našeg poslednjeg susreta, od 3. juna imamo 22 eskalatorna poteza i danas smo ih imali kada su u Zvečanu provocirali i zastrašivali ljude, a kada sam to izneo onda su se povukli. On je ponovio da je suština da Kurti nikada nije dao pozitivan odgovor na formiranje ZSO kad god ga to pitate, nego postavlja stalno uslove iako imamo potpisana dokumenta iz 2013. i 2015. godine.

Istakao je da je sada 50 puta više incidenata na Kosovu nego pod bilo kojom prethodnom upravom u Prištini.

Vučić je istakao da je sada pedeset puta više incidenata na KiM nego pod bilo kojom prethodnom administracijom u Prištini.

“Nisam nezadovoljan, malo sam zadovoljan što je Srbija pokazala konstruktivnost i spremnost za kompromis jer to nije ružna reč”, rekao je Vučić.

Naglasio je albanskim novinarima da smatra da je mir najvažniji i u najboljem interesu i Srba i Albanaca.

“Razgovaraće se još, nije ovo kraj sveta”, rekao je.

Takođe, istakao je da su pokrenuli pitanje ilegalne eksproprijacije, iseljavanja Srba iz insitiucija sa svojih radnik mesta.

“Kurti će morati da odgovori na pitanje eksproprijacije a za iseljavanje ne verujem”.

Prethodna vestManifestacija „Dani Matice srpske” – Jubilej povodom 250 godina od rođenja Atanasija Stojkovića
Sledeća vestPrirodni “suplementi”: Namirnice pune vitamina, nezamenjive u jačanju imuniteta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here