Naslovna Politika Vučić: Ne obazirem se na tvrdnje, sankcije nije pominjao ni Marfi

Vučić: Ne obazirem se na tvrdnje, sankcije nije pominjao ni Marfi

PODELI
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih rekao je danas da je Srbija donela svoje zaključke o sukobu u Ukrajini i sankcijama Rusiji na Savetu za nacionalnu bezbednost i da ne želi da se obazire na tvrdnje jednih ili drugih političara o tome hoće li uvesti sankcije Rusiji ili ne.

O nagađanjima kada će i da li će suvesti sankcije, kaže nije govorio ni senator (Kris) Marfi kako je u medijima protumačeno njegovo (Marfijevo) pisanje na ličnom blogu o razgovoru sa Vučićem, već se govorilo o drugoj temi.

– Takvu izjavu dobićete i od američke delegacije, a bilo je više od 20 ljudi na sastanku, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako je u Srbiji glavna tema uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da će o sankicijama Rusiji više govoriti 6. maja, ali da ima onih koji nemaju odgovrnost i sa lakoćom govore o tome, jer ih ne interesuje da li će Srbija sutra imati da jede i da li će moći da preživi.

Nema prijateljstava u međunarodnoj politici, večni su samo interesi, rekao je Vučić i ukazao da treba da gledamo svoju zemlju.

On je ukazao da je u pitanju svetski sukob, i politički i ekonomski i da stižu veoma sofisticirani pritisci i pretnje.

Molim ljude da razumeju i vide koliko se država bori dnevno da sačuva životni standar i da ne primete šta se dešava, poručio je Vucić.

On je istakao da Srbija mora da vodi odgovornu politiku, politiku razvoja i napretka, i da se rukovidi isključivo svojim interesima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here