Naslovna Srbija Vučić o protestima: Ko ste vi da ograničavate slobodu kretanja bilo kome?!

Vučić o protestima: Ko ste vi da ograničavate slobodu kretanja bilo kome?!

PODELI
Nakon otvaranja logističkog centra u Lidla u Staroj Pazovi predsedik Vučić je odgovarao na pitanja novinara.

– Velike kompanije će doći u Srbiju i to je veliki uspeh. U Lidlu je za sada zaposleno 512 ljudi, a biće ih preko hiljadu i po do kraja godine. Uspevamo polako da podižemo plate i penzije – rekao je predsednik.

O protestima

– Četiri meseca su protestovali pa su govorili da moram da ih primim i razgovaram, pa ih nikad nisam video. Neka svako radi svoj posao, jer i moj posao je da radim. To da sam se uplašio, mnogo sam se uplašio – rekao je predsednik te upitao “Ko ste vi da ograničavate slobodu kretanja bilo kome?!”

Na navode da imamo najvišu cenu benzina, predsednik je pročitao svaku zemlju koja ima višu cenu benzina.

– Albanija koja ima značajno niže plate, Austrija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Danska, Engleska, Grčka, Island, Italija, Litvanija, Holandija, Portugal, Slovačka, Švajcarska, Švedska… – nabrojao je predsednik 26 zemalja sa višom cenom i dodao da Srbija od preko 40 zemalja ima najnižu cenu električne energije, kao i hleba.

– Pošto imamo najnižu cenu struje u celoj Evropi, a mnogo je važnija cena struje nego goriva. Mi ćemo pokušati da intervenišemo ali nemamo mnogo prostora. Tadić je potpisao u jednom danu uvećanja akcija za 54 odsto. Nijednom to nije urađeno otkako sam ja predsednik – poručio je predsednik.

Takođe, Vučić je rekao da oseća i snosi deo krivice zbog prebijanja čoveka u Borči.

Kako je rekao, krivo mu je što je rekao da rade šta hoće i to javno.

– Nadležni državni organi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i nikome neće dozvoliti da tuče ljude i maltretira narod. Izubijali ga i oteli mu torbicu. Živ se pojedoh zbog toga. Moj posao je da obezbedim sigurnost u zemlji – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne odgovara na pritiske ni  Amerikancima,  pa neće ni ulici.

– Zato će malinari dobiti sve što država može da učini, jer su pokazali da se bore za svoja prava i jer su razumni a da njima ne upravljaju političari. Slušao sam da sam gotov, neka bude, ali na izborima a ne na ulici. Kada se sve ovo završi možemo da sednemo i razgovaramo da vidimo šta to oko dizela možemo da uradimo, a kada ja nešto kažem ja to i ispunim.

O kosovskom pitanju

– Mi ćemo da pregovaramo pod okriljem EU, u istom formatu. Ako mislite da može nešto da se završi a da ne učestvuju Vašington i Moskva varate se. Jer ukoliko učestvuju Amerikanci, izvinite, ali logično je da učestvuje i neko ko nije priznao nezavisnost.

O Turskom toku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas, na poziv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, prisustvovati svečanom otvaranju gasovoda TANAP, te je na pitanje od kakvog je to značaja za Srbiju odgovorio:

– Za nas je ovo pre svega od velikog bilateralnog značaja. Za nas je važno da pokažemo da odnosi između Turske i Srbije napreduju. U Lebanu jesu niske plate, ali da li znate nekog ko će tamo da otvori fabriku, ali Turci jesu. Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom. Prekosutra idem u Kruševac, da otvorim fabriku sa 2.500 hiljade zaposlenih – naglasio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here