Naslovna Srbija Vučić: Obilaznica “žila kucavica”, moramo da radimo i gradimo

Vučić: Obilaznica “žila kucavica”, moramo da radimo i gradimo

PODELI
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Obilaznica oko Beograda je saobraćajna “žila kucavica” ne samo za glavni grad, već za celu Srbiju, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i poručio da, u ovo teško vreme za sve, Srbija mora da radi i gradi, vredno i posvećeno, da gleda sebe i radi na svom ekonomskom napretku.

Ova obilaznica je ”žila kucavica”, za Beograd i celu Srbiju, možda i najvažnija putna komunikacija, o kojoj se ne priča mnogo, ali nam ona rešava bezbroj problema, svih u Srbiji”, rekao je Vučić nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda.

Ukoliko neko želi za Niš, ili na autoput “Miloš – Veliki”, svakako, dodao je on, kamioni neće morati da idu kroz centar grada.

U budućnosti, treba da uradimo sledeći sektor prema Vinči, pravac Leštane-Vinča, i most preko Dunava ka Pančevu, a već završavamo projekat auto-puta ka Vršcu, radićemo i ka Zrenjaninu, sve da pokrijemo brzim saobraćajnicama i autoputevima, rekao je Vučić.

Važno je, ističe da se obilaznica završi do kraja marta meseca, što, podseća, košta milijardu evra.

…A da li će moći ranije… Ja bih voleo, zamolio sam kineske i azerbejdžanske partnere, do sada su uspevali kad god sam ih molio, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da je za sve nas, u ovo teško vreme za Evropu i svet, najvažnije da nastavimo da gradimo i radimo.

Srbija mora da radi, ne da čeka, već da radi i gradi, posvećeno, da gleda u sebe, rasmišlja o svom razvoju, o svojim ljudima, napretku, svemu što možemo da učinimo za građane, jer nema povećanja plata i penzija, ako zemlja ekonomski ne napreduje, rekao je Vučić.

Dodao je da će uskoro obići i Moravski koridor, i Dunavski koridor i druge putne pravce u izgradnji.

Mislim da sledeće godine možemo da završimo i put do Požege, a onda je to veliki posao urađen, to je onda drugačija Srbija, za razliku od one koju smo nasledili i moći ćemo da se ponosimo, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here