Naslovna Srem Šid Vučić obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer u Kukujevcima

Vučić obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer u Kukujevcima

PODELI
Foto: Tanjug/Stahinja Aćimović

ŠID – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru obilaska Sremskog okruga posetio poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer u Kukujevcima kod Šida i istakao da će u ovu opštinu morati da se ulaže više novca zbog blizine ove opštine sa Hrvatskom.

Vučić je u razgovoru sa domaćinima istakao da su druge opštine Sremskog okruga ispred Šida i kako je rekao možda je i najmanje ulagano u ovu opštinu.

„Daćemo veliki novac za obnovu škola “Sremski front” i “Branko Radičević”, najviše moramo da radimo na putnoj infrastrukturi i to ne samo preko Adaševaca i Kuzmina nego i da radimo na industrijskoj zoni u Adaševcima”, rekao je Vučić i naveo da će se od Iriga, koji planira da poseti u nedelju, napraviti centar vinskog turizma.

Naveo je da u Šidu ima 1.700 nezaposlenih ljudi i da bi bilo veoma važno da u Šid dođe još jedan veliki investitor.

Kako je već navedeno da je Šid strateški važan za Srbiju zbog blizine sa Hrvatskom i da će morati da se ulaže više novca u ovu opštinu, s tim u vezi, rekao je da je razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u Davosu o tome da se napravi pruga Beograd – Zagreb, što bi Šidu mnogo značilo i da bi procvetao kada bi postojala vozna linija za Zagreb i Ljubljanu.

„Veoma sam srećan što se nalazim u ovom selu punom vrednih ljudi. Oni ne samo da znaju sve o poljoprivredi već su i zanatlije, znaju da grade”, istakao je predsednik prilikom obilaska porodičnog domaćinstva i mehanizacije kojom raspolaže porodica Kosijer i naveo da nema mnogo takvih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here