Naslovna Politika Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

PODELI
Foto: Tanjug/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas u Inđiji da će se građanima obratiti u subotu, 8. oktobra o potezima koje će povući države vezano za sva važna politička i ekonomska pitanja.

“Po svim važnim pitanjima, sveobuhvatno o svim našim potezima, merama, politici, ekonomskoj i energetskoj i snabdevanju hranom tokom zime”, rekao je Vučić.

Kazao je da će tada obavestiti građane i kada je reč o platama kolike će biti u javnom sektoru i penzije i, kako je rekao, drugim akcijama koje će država preduzeti.

“I šta su naše mere za uštedu energije i kako da ”prezimimo” i jesen i zimu i šta sve treba da uradimo i kakvu ćemo politku da vodimo u narednom periodu, imajući u vidu šta se sve dešava”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će već od petka imati važne sastanke i da prvo dolaze evroparlamentarci i nemački izaslanik za ZB u vezi sa pripremom Berlinske konferencije odnosno samita.

“Zatim, u subotu idem u Bugarsku gde ću imati susret sa Ursulom fon der Lajen i sa kolegama iz Bugarske, Grčke i Sveverne Makedonije, gde su nam važni još neki dogovori. Već u ponedeljak ću da u Budimpešti razgovaram sa Orbanom i Nehamerom oko migrantske politike”, naveo je Vučić.

Takođe istakao je da će govoriti, kada vidi šta će se dešavati sa Savetom Evrope i Kosova.

“I da li će zaista pokrenuti celu proceduru oko prijema tzv Kosova u članstvo Saveta Evrope, 4. i 5. oktobra ćemo to da vidimo. Biće još neki stvari 4. i 5. oktobra. Takođe, 6. oktobra je veliki samit Evrposke politicke zajednice 41 zemlje u Pragu i u tome ćemo da učestvujemo. Takođe, 7. oktobra ćemo imati otvaranje fabrike MTU, jedne od najvažnijih fabrka, posle više godina napornog rada”, naveo je Vučić.

Posle svega toga, 8. oktobra ću obavestiti građane, dodao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here