Naslovna Politika Vučić: Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda

Vučić: Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda

PODELI
Foto: Tanjug/ RADE PRELIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prištinske vlasti naići na miran demokratski otpor srpskog naroda ukoliko krenu u oduzimanje KM tablica i poručio da Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda.

Vučić je, nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kazao da su mu predstavnici Srba kazali da će demokratskim putem na miran način pružiti svaku vrstu otpora prištinskim vlastima.

Naveo je da je plan prištinskih vlasti da puste izlazak sa KM tablica sa teritorije Kosova i Metohije na teritoriju centralne Srbije, a da zatim u povratku, pre svega na Jarinju i Brnjaku, jer sa tim tablicama već ne mogu na jug Kosmeta, da im ne dozvole da se vrate na teritoriju pokrajine Kosova i Metohije ili kako oni kažu Kosovo.

“I da im ne daju da uđu više ikada sa tim tablicama. Samo nisu razumeli šta tada sve proizvode jer misle da tada nema problema na teritoriji Kosova pa će to da bude lagana odluka i neće im svet zameriti. Ne znam šta će im svet zameriti, ali svakako će naići na demokratski otpor srpskog stanovništva, a Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda”, kazao je Vučić.

Poručio je da neće biti ponavljanja marta 2004. godine, odnosno progona i pogroma Srba, niti bilo kakvih sličnih akcija protiv srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here