Naslovna Srem Ruma Vučić u Rumi: Ovakav vrtić nisam video ni u Beogradu FOTO

Vučić u Rumi: Ovakav vrtić nisam video ni u Beogradu FOTO

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, danas je krenuo svoj obilazak Sremskog okruga. Prisustvovao je svečanom otvaranju novog objekta PU “Poletarac”, objekat Kockica 2 u Rumi.

Nakon posete Donjem Tovarniku, gde je razgovarao sa predstavnicima lovačkog udruženja „Donji Tovarnik“, udruženjem žena „Sunčev cvet“ – Donji Tovarnik i obišao mini zoo vrt, predsednik Vučić se zaputio u Staru Pazovu gde je obišao proizvodni pogon kompanije “Stamevski – Moj slatkiš”. U Inđiji je obišao proizvodni pogon kompanije „Plastik Gogić“.

Predsednik je u Rumu došao bi posetio novi objekat vrtića Kockica 2.

Naveo je da je mnogo fabrika dovedeno u Rumu i zato će vrlo brzo krenuti u rehabilitaciju asfalta u Industrijskoj ulici u dužini od 4.5 km.

“Ovo je najprometnija ulica u Rumi, stoga će doći do njenog uređenaj, u cilju zaštite muškaraca i žena koji se vraćaju sa svojih poslova”, kazao je predsednik.

Prvi čovek republike naveo je da će Ruma dobiti i prečistač voda s obzirom da je pokrivena kanalizacionom mrežom.

“Negde sam srećan da najveće pitanje nije da li su ljudi zaposleni nego jedino da primanja budu veća. Ruma će biti najbolje povezana sa drugim delovima Srbije kada završimo fruškogorski koridor i brzu saobraćajnicu ka Loznici. Bićete lakše i brže povezani sa velikim gradovima, a to će omogućiti razvoj turizma”, objasnio je Aleksandar Vučić.

Po ulasku u novootvoreni vrtić Kockica 2, predsednika su sačekali mališani koji su pripremili pesmu u njegovu čast.

Naveo je da nije nikada video lepši vrtić kog nema ni u Beogradu.

Posebno se iznenadio izgledom sale za fiskulturu i rekao je da je bitno što su nabavljeni niski koševi jer deca gube motivaciju kada ne mogu da dohvate, a sport je vrlo važan u mladom dobu. Predsednik je izrazio zadovoljstvo izgledom vrtića i infrastrukturom koja će unaprediti kvalitetno obrazovanje i stasavanje najmlađih žitelja.

“Ova ustanova, kao i svaka druga na području Srbije, neophodno je da bude na najvišem nivou kako bi deca u svet koračala uz nadu i snove kojima nema prepreke”, zaključio je predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here