Naslovna Intervju Vučić: Za punu ravnopravnost muškaraca i žena

Vučić: Za punu ravnopravnost muškaraca i žena

Foto: novosti

FRUŠKA GORA: Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas mladim članicama stranke da je prvi zadatak da se radi na povećanju životnog standarda svih građana, ali i da se uspostavi potpuna ravnopravnost žena i muškaraca, što, primetio je, još nije postignuto.

Vučić u razgovoru sa polaznicama Akademije mladih lidera SNS, koje su kandidatkinje za narodne poslanice, primetio da su napravljeni veliki pomaci u broju žena u skupštini, vladi, na najvažnijim mestima u zemlji, ali da to još nije dovoljno, jer je i dalje više muškaraca koji imaju i viša primanja.

“Radeći sa svima, neretko sam mogao da vidim da su žene brže, marljivije, posvećenije i, na kraju uspešnije”, konstatovao je predsednik.

On je rekao da svi moramo da još mnogo da uradimo, posebno u zaštiti žena od nasilja muškaraca, članova porodice i svih drugih.

“Naša je obaveza da se žene osećaju sigurno i da im garantujemo normalnu državu i pristojnu budućnost”, poručio je Vučić.

On je sa mladim damama, sa kojima je razgovarao u susret 8. martu, razgovarao u društvu premijerke Ane Brnabić, ali i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Maarine Maljković.

Za Marinu je rekao da je “genijalni trener”, koja danas trenira naše devojke, a sutra može i muškarce u Evroligi i NBA, na svakom mestu, jer su, kaže, njena pamet i posvećenost na evropskom nivou.

“Proslavila je našu košarku i srpsko ime u Kini, na tome sam posebno zahvalan”, rekao je Vučić podsetivši da Marina Maljković trenira i ženski tim u Baošanu, u Šangaju.

Vučić: Imaćamo najbolja vina od Beča do Istanbula

Predsednik SNS Aleksandar Vučić posetio je danas vinariju Deurić u Maloj Remeti na Fruškoj gori, koja ima najsavremeniju opremu, i tom prilikom poručio da srpski vinari treba da prestignu slovenačke po penušavim vinima.

“Bićemo po tim vinima najbolji od Beča do Istanbula”, istakao je Vučić.Vučić je probao penušavo belo vino iz 2015. koje je napravljeno od crnog grožđa, ali šampanj metodom.

Vinarija koristi francuski hrast za barike u kojima drže vino minimum šest meseci, a uvezli su i mađarski hrast za tu namenu.Prostorije u kojima je uskladišteno vino su sterilisane.Vučić je istakao da ta vinarija ima savremeniju opremu od slovenačkih vinarija i čestitao im na tome.

Zatim je “testirao” direktno iz bureta crno vino merlot iz čileanskog i francuskog barika i primetio da mu se više dopada francuski.Vučić je rekao da je ta vinarija na ponos celoj Srbiji, s obzirom da je obišao mnoge vinarije širom sveta, ali malo gde je video to što ima vinarija u Maloj Remeti, koja je poznata po penušavim vinima.

On je, inače, vinariju obišao sa Anom Brnabić, koja je odnedavno članica SNS.

Nakon toga se sastao sa 19 kandidatkinja za poslanice srpskog parlamenta sa liste ””Aleksandar Vučić – Za našu decu”” na predstojećim parlamentarnim izborima 26.aprila, sa kojima je razgovarao u susret Međunarodnom danu žena, a prisustvovala je i košarkaški terener Marina Maljković.

O nastanku vinarije Deurić i njenim kapacitetima predsednika SNS upoznao je vlasnik Mitar Deurić.

Vinarija Deurić, koja je 2017. proglašena za srpsku vinariju godine, nalazi se na južnim obroncima Fruške gore, nedaleko od banje Vrdnik, na 250 metara nadmorske visine.

Vinarija ima 20 hektara vinograda i počela je sa radom 2014. godine, a izvozi u Veliku Britaniju i sandinavske zemlje.

Vučić: Najbolje da me stave u izolaciju do 26. aprila…

Najbolje bi bilo za neke da budem stavljen u izolaciju do 26. aprila, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, povodom činjenice koji su se mediji, pa i političari obradovali tome što je objavljeno da su najmanje dve osobe, koje su prisustvovale nedavnom skupu AIPAC, pozitivne na korona virus.

“Juče je jedan političar rekao – hajde da odložimo izbore. A, onda, ”ako bi moglo Vučić da umre…”, Ali, to ne smeju, jer nije pristojno da se kaže, ali bi rešilo problem. Ili, ako bi mogli Vučića da strpamo u karantin, bar do 26. aprila i to bi nam rešilo problem”…, primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Fruškoj Gori.

On je dodao da, prema istraživanja javnog mnjenja, koja je dobio, njegovim političkim protivnicima ni to ne bi donelo dobre rezultate, što je zapravo pravi razlog njihovih predloga da se izbori odlože.

“Ne vredi, ljudi, neće vas narod…”, rekao je Vučić.

On je preneo novinarima da su danas oni koji su imali i 20 odsto, pa pali na 13-14 procenata, sada “svi zajedno nemaju 8 odsto”.

“Neće ljudi pretnje da slušaju, već hoće plan i program”, konstatovao je Vučić.

Kako je rekao, iznenadio se kada je video kako neki drugi napreduju, što mu pokazuje da će biti interesantna utakmica.

On sam će, ponavlja, da se bori vrlo ozbiljno za zemlju, te da ozbiljno shvata i pretnju korona virusom.

“Ali, u političke igranke, neozbiljne i neodgovorne, ne mogu da ulazim. A, što se tiče nečijih želja da neko strada ili da neko bude bolestan… to mnogo više govori o tim ljudima, nego o meni”, zaključio je Vučcih.

Inače, lider Dveri Boško Obradović zapitao je da li će vlast zabraniti predizborne skupove, a i skupove opozicije koja bojkotuje izbore, zbog pojave prvog slučaja koronavirusa u Srbiji.

Za odlaganje izbora nisu zbog korone,već “strmoglavog pada”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi neki u zemlji voleli da se izbori ne održe navodno zbog korona virusa i poručio im da demokratija ne može da se odlaže i da građadni treba da iskažu svoj stav.

Na pitanje novinara N1 da li on i vlast realativizuju opasnost od korona virusa i da li će biti zbranjena javna okupljanja, pošto je u toku predizborna kampanja, Vučić je rekao nema reči o relativizaciji pošto se država veoma odgovorno ponaša i zbog toga dobija sve pohvale od Svetske zdravstvene organizacije.

“To nije relativizacija, a podatke koje sam iznosio (u Pančevu) su činjenice bez obzira da li se nekome ne sviđaju, kao Šolaku, Ðilasu i drugima, koji bi voleli izbori ne budu održani. Demokratija ne može da se odlaže, osim ako je ugrožena bezbednost građana ili ako nemamo veliku zarazu i slično. Demokratija nije za odlaganje”, poručio je Vučić.

Takođe, Vučić je primetio da je 2009. godine, kada je bila slična situacija u Srbiji umrlo 137 ljudi, kao i da bivša vlast tada nije zabranila ni sportske manifestacije.

“Ali, nikada nisam rekao kako su oni krivi za smrt tih ljudi”, rekao je Vučić i dodao da se i po tome vidi razlika između tadašnje i sadašnje vlasti.

Kaže da korona virus služi kao pokriće za odlaganje izbora onima koji imaju “stromglavi pad”.

Upitan da li će biti zabranjena javna okupljana kao što je to urađeno u Italiji, Vučić je rekao da Srbija nema žarište kao Italija, gde ima na stotine mrtvih i obolelih i da ne razume takvo poređenje.

Na pitanje novinara N1, da li će se testirati na korona virus, jer su domaćini nedavne konferencije u Vašingtonu na kojoj je bio, zbog dvoje zaraženih tražili od učesnika da poštuju protkol, Vučić je rekao:

“Vi biste želeli da se testiram na korona virus nadajući se da će nešto da se desti, je ako se ne desi onda ćete da pričate narodu kako imam koroan virus. Daću sve od sebe da poslušam savet N1, ja sam dil mejker, samo pod uslovom da još dva puta reprizirate taj genijalan film Vladac. I, ako sam negativan, onda da me pustite da vodim kampanju do 26. aprila, odnosno da ne izmislite da me udario meorit tokom noći i slično”, poručio je Vučić.

Dva puta reprizirajte Vladaoca i odmah idem na test, “ponudio” je još jednom.

Naglasio je da je Srbija postupila vrlo ozbiljno i odgovorno po pitanju korona virusa i uradeila sve prostorije za karantin i izoalciju, u svim bolnicama i ifektivnim klinikama.

“Reč je o ozbiljnoj svari i to nije relativizacija, već su to činjenice u vezi sa korona virusom”, istakao je Vučić i dodao da će država na najbolji način brinuti o svojim građanima.

Država je sve pripreme oko korona virusa odlično obavila, ističe, kao i da se ništa ne krije, s obzirom da ima zemalja u kojima se namerno ne rade testovi.

Vučić je izrazio čekivanje da će Srbija tu situacija sa koronom uspešno savladati i da će pokriti ekonomsku štetu.

Priština okreće leđa SAD,zaleđinu traži u dve evropske zemlje

Priština sve jasnije okreće protiv američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih ljudi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom autorskog teksta Aljbina Kurtija za Frankfurter algemajne catung (FAZ).

Ne misli, dodaje, da je to pametan izbor.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je pažljivo analizirao Kurtijev tekst za FAZ,kao i da pažljivo prati šta se dešava u Nemačkoj i SAD, i šta je to što bismo morali da napravimo i pokušamo da predvidimo, odnosno analiziramo dalje događaje.

Kurti je, prema njegovim rečima, otvorenim i neskrivenim napadom na izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, napao i druge Trampove ljude, kao što je i O”Brajen.

„To što neće sa Baroom da se čuje, pokazuje da sklonište i skrovište za svoje namere pokšuava da nađe u administracijama dve velike evropske zemlje. Način na koji analitičari promovišu Kurtija jasno pokazuje o kojim zemljama je reč“, podvukao je on.

Veoma važnim smatra to što su se Amerikanci postavili vrlo racionalno i principijelno po pitanju odnosa prema ukidanju taksi u Prištini.

Ukazao je da pojedini evropski partneri od Srbije traže da pohvali delimično ukidanje taksi, i kazao da je to kao da imate nasilnika u kući koji tuče ženu pesnicama i nogama svakog dana, a onda kaže jednog dana da se umirio i da će je samo šamarati, a onda bi žena trebalo da kaže da je to divan znak pažnje.

„To bi neke evropske zemlje volele, jer podržavaju Kurtija zato što je antiamerički orijentisan, odnosno oni ga guraju protiv SAD, zbog sukoba koji evidentno postoje između različitih zapadnih sila“, podvukao je on.

Vučić je istakao da će Srbija da čeka da Priština ukine takse, a gluposti oko reciprociteta neće ni da komentariše.

„Nećemo im reći hvala kada ukinu takse, već ćemo reći koliko su nam protivpravnu štetu napravili. Potoćemo ćemo nastaviti da radimo da u budućnosti šteta bude manja. Da zahvaljujemo onima koji su rušili ekonomiju, slodan protok ljudi, robe, usluga ne pada mi na pamet“, naglasio je on.

Vučić je najavio da će imati sledeće nedelje puno razgovora, a za sedam, osam dana i u Berlinu, o Kosovu, koji neće biti laki

„Naša pozicija je jasna, čvrsta i rekao bih ne samo nepokolebljiva, već je pozicija čista. U njihovu argumentaciju kada ulazite teško da možete da razumete smisao“, rekao je on.

Upitan u vezi odbijanja Kurtija za razgovorima o statusu Kosova, konstatovao je da ne zna ni o čemu on upšte želi da razgovara.

„Čovek ne mora da razgovara. Nije ni do sada. Do sada je samo malo pretio, psovao, moju ćerku je pominjao u kontekstu u kojem časni ljudi ne bi nikada, ja ga razumem“, dodao je on.

Upitan do kada će Grenel tolerisati njegovo ponašanje, rekao je da je Grenel čovek ogromne energije, velikog poverenja Trampa, koji radi zajedno sa ostalim ljudima u Beloj Kući.

„Ja ni mesnu zajednicu da upravljam ne bih voleo da je dovedem u takvu situaciju u kakvu neki drugi dovode neke određene teritorije. Stvar je dobre ili loše procene“, kazao je on.

U pravu je Kurti,ne može pod pritiskom, još manje-silom oteto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno saglasan sa izjavom Aljbina Kurtija da ništa doneseno pod pritiskom ne vredi, ali podseća kosovskog premijera da još manje vredi sve što je rezultat direktne sile, kao što je bilo u slučaju otimanja Kosova Srbiji agresijom NATO.

Kurti je u tekstu za Frankfurter algemajne cajtung rekao da potpis ispod nečega ili saglasnost na nešto što je dobijeno pretnjama ili prisilom ne može da važi i nema validnost, legitimnost, a Vučić dodaje:

“Jedino u tome se slažem sa Kurtijem”.

On je rekao da će tu izjavu Kuretija da ponavlja svuda, jer, kako je objasnio, ona podrazumeva da isto tako, još manje, vredi sve što je dobijeno silom:

“Kurti mora da vodi računa da sve što je silom postignuto, i agresijom protiv Srbije, strašnom agresijom 19 zemalja protiv Srbije, što je više od pretnje i direktno je prisila, mora da ima još jasniji otklon, nego prema nečijim izjavama i nečemu što ne predstavlja prisilu…”, rekao je predsednik Vučić.

Vučić: Želim da čujem stav Merkel,to neće biti laki razgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova poseta Berlinu i susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel od največeg značaja za Srbiju, ali ti razgovori, istakao je, neće biti laki.

“Svaki put u Berlin je od največeg značaja i svaki razgovor u Berlinu za Srbiju je najznačajniji”, naglasio je Vučić i podsetio da trgovinska razmena Srbije sa Nemačkom čini 13 odsto ukupne srpske razmene.

Naglasio je, međutim, da Berlin ima u svemu suprotan stav kada je reč o pitanju KiM.

“Imamo dobre i korektne odnose, ali razgovori sa Merkelovom po pitanju KiM neće biti laki”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje šta očekuje od posete Berlina.

Kazao je da je spreman da čuje njene stavove i predloge po pitanju KiM i podsetio da on poštuje nemačku kancelarku i da ceni njen rad.

Vučić:Molim N1 da više puta emituju Vladaoca tokom kampanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas danas da bi voleo da N1 još nekoliko puta emituje film Vladalac tokom predizborne kampanje, pošto taj film iz dva dela vidi, kako ističe, kao besplatnu reklamu.

“Ako mogu da ne platim da mi ponovnim emitovanjem tokom kampanje naprave besplatnu reklamu i da ljudi vide kako izgleda kada vas nekoli toliko mrzi, a da ne ume ništa da argumentuje bilo čime, već je ključni argument da sam negativno rođen, bolestan, zao i lud. . . “, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je EU uplatila nesto manje od 94. 000 evra na račun firme za potrebe produkcije filma Vladalac, rekao je još da je svaki devizni priliv dobar za Srbiju i zamolio EU da još takvog novca uplaćuju Srbiji.

“Svaki novac koji oni uplate bilo kome u našoj zemlji je dobar, jer je to devizni priliv i radujem se što su Lekić i svi drugi dobili taj novac od EU. To je za mene pozitivna vest. Čestitam ljudima iz EU i molim ih da EU više takvog novca uplaćuje, ne pitam za koje potrebe, niti me to interesuje”, rekao je Vučić.

Srbija suviše ozbiljna zemlja,prebrodiće sve krize,i migrante

Srbija može da zatvori granice, ne sve, ali iz pravca iz koje eventualno dolaze migranti, gotovo hermetički i priprema se za to, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Pripremamo se za to da kroz tehničke mere I kroz angažman vojske I policije, reagujemo na svaki način. Ne možemo sve naše granice da zatvorimo, ali iz pravaca iz kojeg dolaze migranti, u zavisnosti od terena, kako to odluče nadležni organi, do vojske I policije, to možemo da uradimo gotovo hermetički”, rekao je predsednik Vučić novinarima na Fruškoj Gori.

Poručio je građanima da ne treba da brinu o tome, a ukoliko bezbednost na bilo koji način bude ugrožena, spremni smo, kaže, da je prebrodimo.

“Srbija je ozbiljna država, koja na ozbiljan način funkcioniše I spremna je da prebrodi najveće krize. Uspeli smo da izlečimo srpsku ekonomiju od onih koji su pljačkali držvu I uništavali je na svaki način, doveli je I do bankrotstva, da bismo danas imali ovakvih divnih mesta kao što je ovo I mnoga druga”, rekao je Vučić.

Sve to je bilo najteže, kaže, a sve drugo ćemo lakše da savladimo.

“Suviše je Srbija ozbiljna zemlja da ne bi mogla da izađe na kraj sa migrantskom krizom”, poručio je predsednik.

Vučić:Činimo sve da ojačamo vojsku, a da nema sankcija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija nastaviti snaženje svoje vojske i da će istovremeno raditi tako da ne bude suočena sa bilo kakvim sankcijama zbog nabavke naoružanja.

Srbija je, naglašava, suverena zemlja.

Na pitanje da prokomentariše navode američke ambasade u Beogradu da će Srbija biti suočena sa sankcijama ukoliko nastavi da uvozi oružje iz Rusije, Vučić je podsetio da je po tom pitanju već razgovarao sa američkim partnerima, i u Pentagonu, i da će Srbija nastaviti da radi sve što je neophodno kako bi obezbedila svoj suverenitet.

“Mislim da imamo dobre, otvorene i iskrene odnose sa SAD po tom pitanju i razumevanje. Ali mi moramo da zaštitimo naše granice i sveobuhvatnu teritoriju”, kazao je Vučić.

On je zaključio da je bitno da se strasti spuste i da odnosi Beograda i Vašingtona budu otvoreni kako bi se, kako je naveo, “stvari gurali napred”.

IZVORdnevnik
Prethodna vestSRPKINJA POSTAVILA SVETSKI REKORD Imamo blago koje se pojavilo ni od kuda
Sledeća vestU Srbiji postoji PLANINSKA LEPOTICA sa 16 jezera, 40 vodopada i 17 manastira, a preti joj čak ŠEST KATASTROFA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here