Naslovna Politika Vučić: Za sedam do 10 dana slede teške odluke

Vučić: Za sedam do 10 dana slede teške odluke

PODELI
Foto: Tanjug/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbiji predstoji i politički i ekonomski težak period i da će u narednih sedam do deset dana morati da se donose teške odluke za zemlju.

On je u intervjuu za Tanjug iz Njujorka rekao da se Srbiji dogodilo sve najgore sto je moglo da se dogodi na međunarodnom planu.

Na pitanje kako vidi to što zapadni svet brani teritorijalni integrtitet Ukrajine a sa druge strane se Srbiji nameće samoproglasena nezavisnost Kosova kao presedan, iako taj presedan nema veze za međunarodnim pravom, Vučić je rekao da je suština u tome da oni to hoće da predstave kao sui generis slučaj.

To, kako je dodao, nikada u međunarodnom pravu ne moze da se učini, jer će uvek neko pronaći način da se pozove na taj slučaj.

“Ali, zato im se i žuri”, istakao je Vucić.

On je dodao da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izašao sa drugom tezom kojom vezuje minski dogovor sa briselskim dogovorom govoreći da ovo što se zbiva u Ukrajini nije nepostovanje minskih dogovora.

On je time, kako je ocenio Vučić, pružio neku vrstu podrske Srbiji zbog toga što nije sve ispunjeno Briselskim sporazumom.

“U svakom slucaju, ne zna se za nas šta je gore i teze.

Lako je sedeti u kući i navijati. Svi znamo za koga u Srbiji ljudi navijaju više, a za koga manje, ali je najveći tabor za Srbiju. Najbolje za Srbiju je da budete uvek uz Srbiju i za Srbiju”, poručio je Vučić.

Dodao je da i da je imao dobar razgovor sa Žozepom Boreljom, ali da ne zna koliko će biti realne podrške za Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here