Naslovna Srem Inđija Vukovcima, istaknutim sportistima i učenicima u Inđiji uručeni laptop računari

Vukovcima, istaknutim sportistima i učenicima u Inđiji uručeni laptop računari

PODELI

Briga o mladima je jedan od najvažnijih prioriteta lokalne samouprave i upravo je jučerašnja podela laptop računara vukovcima, istaknutim sportistima i učenicima jedan od načina na koji opštinsko rukovodstvo pokazuje koliko su najbolji momci i devojke važni za Inđiju.

Podeljeno je 101 laptop računar, i to 89 za vukovce, a 12 za istaknute učenike i sportiste.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je u izjavi za medije da je Opština ponosna što ima toliki broj vukovaca, istaknutih učenika i sportista jer predstavljaju budućnost našeg društva.

„Ovim danas pokazujemo da se njihov rad zaista ceni, da se znanje zaista isplati i da biti dobar učenik, vukovac, kasnije dobar student, znači da su oni najbolji deo našeg društva“, rekao je Gak i dodao da jedino vrednim radom svako od njih može pomoći sebi, svojoj porodici i na kraju državi u kojoj se školuju, žive i rade.

On je upoznao prisutne sa svim merama koje lokalna administracija preduzima za mlade, kao što su stipendije koje se poslednje dve godine konstantno povećavaju, povlastice za prevoz, gradski bazen, poboljšanje uslova za školovanje, regresiranje troškova domskog smešaja za učenke i studente ali i podsticaje za natalitet-jednokratne novčane pomoći za prvorođeno i trećerođeno dete, finansiranje vantelesne oplodnje i ostalo. Takođe je istakao da je u toku realizacija ideje za izgradnju kadrovskih stanova za mlade stručnjake.

„Moja želja je da sve mlade ljude zadržimo u Inđiji jer je to onda jedini garant da će Opština Inđija biti sigurno najbolja u Srbiji“, naveo je Gak.

Osim o podsticajnim merama za školovanje mladih, lokalna samouprava aktivno radi na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta u kome će svi oni imati priliku da se zaposle i doprinesu boljitku lokalne zajednice.

Da podsetimo, prošle nedelje uručene su stipendije za najbolje inđijske studente koje su ove godine podignute na 12 hiljada dinara a sledeće godine iznosiće 14 hiljada dinara, što je skoro duplo više u odnosu na 2016. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here