Naslovna Politika Vulin: Ja sam za razgraničenje i srpsko ujedinjenje

Vulin: Ja sam za razgraničenje i srpsko ujedinjenje

PODELI
Foto: Tanjug/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je jedina trajna garancija mira na Balkanu “razgraničenje Srba i Šiptara na Kosovu i Metohiji”.

Komentarišući dešavanja na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i “napade i laži poslanika opozicije da predsednik Vučić i država Srbija nemaju politiku za KiM”, Vulin tvrdi da “dokle god su Srbi na Kosovu i Metohiji taoci zločinaca iz Prištine i dokle god država Srbija nema svakodnevnu praktičnu mogućnost da uredi njihov život, da ih zaštiti i čuva, sve do tada će i država Srbija biti ucenjena i zaustavljana u svakom razvoju i napretku”.

“Dokle god ne izborimo razgraničenje na Kosovu i Metohiji, sve do tada nećemo moći da branimo i Republiku Srpsku, Srbe gde god da žive, ali i samu Srbiju. Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, ne zato što to žele političari, možda taj proces najmanje žele političari, već zato što je to prirodna potreba srpskog naroda, bar onoliko koliko je političko i svako drugo jedinstvo bilo potreba nemačkog, ruskog, italijanskog, pa i albanskog naroda. Razgraničenje sa Šiptarima na Kosovu i Metohiji je brana Velikoj Albaniji, jer ako se ne dozvoli ujedinjenje Srba neće biti moguće ni ujedinjenje Albanaca”, smatra Vulin.

Poručuje da sve što se dozvoli Albancima, mora da se dozvoli i Srbima i da je zato za razgraničenje i srpsko ujedinjenje, “za srpski svet”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here