Naslovna Politika VULIN PORUČIO SVIMA Zahvaljujući Vučiću vojska je osnažena, a Srbi gde god...

VULIN PORUČIO SVIMA Zahvaljujući Vučiću vojska je osnažena, a Srbi gde god da žive mogu da budu mirni

PODELI
Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin na TV Prva govorio je o poseti Vučića Nišu i istakao da je zahvaljujući Vučiću vojska osnažena, a Srbija i Srbi gde god da žive mogu da budu mirni.

Najveći rizik po bezbednost naše zemlje su unutrašnji problemi. Srbiju možete da razbijete iznutra, a to se uvek radi spolja. To vidite po napadima na predsednika Vučića, po tome, kao što smo i najavili, što će do izbora biti raznih protesta oko bilo čega za bilo šta, a niko neće smeti da pita od čega žive ti aktivisti.

Po tome što će se napadati oni koji su najbliži predsedniku Vučiću i što će se gledati da on ostane, koliko god je moguće, usamljen i da on, kao nosilac političke stabilnosti u Srbiji, bude sam i na udaru baš svakog problema. Tako se radi i to je ideja – da se Srbija iznutra destabilizuje, samim tim da se oslabi i pozicija Republike Srpske, da se napušta borba za Kosovo i Metohiju, i preduslov svega toga je da Srbija ne bude vojnički sposobna da se sama brani, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je rekao da smo mi doneli odluku, na kojoj je insistirao predsednik Vučić, a on je kao ministar odbrane predložio i prezentovao Narodnoj skupštini, da smo vojno neutralni i da nam takva odluka omogućava da sami biramo svoje prijatelje, ali i da sami moramo da vodimo računa o sebi.

Kad ste vojno neutralni, morate biti dovoljno snažni da čuvate svoju nezavisnost i suverenost. Niko neće doći u pomoć, niko ni sa istoka ni sa zapada. Dakle, moramo biti dovoljno sposobni da sačuvamo sebe, da čuvamo Srbe bez obzira na to gde oni žive, naglasio je ministar policije.

– Predsednik je juče pokazao koliko se vojska promenila, koliko je naprednija. Videli smo Nore B 52 koje su proizvod naše odbrambene industrije. To smo mi napravili, izvozimo ih po celom svetu, kupio ih je Kipar i još neke zemlje. To je za nas velika stvar. Ali pokazao je i obučenost i ozbiljnost.

Kao bivši ministar odbrane veoma sam ponosan što sam malim delom bio tu kada su se takve stvari radile i stvarale i beskrajno sam tada bio zahvalan vrhovnom komandantu na ogromnoj podršci. Teško vreme, kriza, nema se novca, ali za vojsku je uvek moralo da bude. Sada vidite rezultate toga. I Srbija i Srbi gde god da žive mogu da budu mirni kada imaju takvu vojsku, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here