Naslovna Politika Vulin: Srbija kupuje “Pancir”, nove ruske protivvazdušne sisteme

Vulin: Srbija kupuje “Pancir”, nove ruske protivvazdušne sisteme

PODELI
Foto: rts.rs

Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme “Pancir”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi Tas.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je preneo lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića ruskom ministru odbrane za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa, prenosi ruska agencija Tas

– Dobili smo Kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove Pancire, izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi, rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja, izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

– Predsednici naših zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu, izjavio je Šojgu.

Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina sprovodi se u fazama, na vreme i u obimu koji smo dogovorili, zaključio je Šojgu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here