Naslovna Srbija Vulin u obilasku kasarne u Sremskoj Mitrovici: “Obnovićemo sve što je uništio...

Vulin u obilasku kasarne u Sremskoj Mitrovici: “Obnovićemo sve što je uništio NATO i NEMAR”

PODELI
Foto: Beta

Sve što je bilo uništeno i oštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja, i planskog uništavanja i umanjivanja Vojske Srbije, biće obnovljeno i stavljeno u funkciju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je obišao novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni „Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su potrebna novčana sredstva za sve što je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu. Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u našoj zemlji i regionu.

„Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažna vojska garant snažne mirovne politike Republike Srbije”, rekao je Vulin.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Željko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici, otpočela izgradnja više hangara, kao odgovor na porušene objekte tokom NATO agresije.

Prošle godine završena su prva tri, koji su omogućili smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona, lociranog u kasarni u Sremskoj Mitrovici, a ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila. To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih građana Srbije, rekao je Petrović.

Predsednik skupštine opštine Sremska Mitrovica Tomislav Janković istakao je da grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da rešavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.

Sa svoje strane pokušavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na višem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pruža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici, dala nemerljiv doprinos da grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda, rekao je Janković.

U znak zahvalnosti grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za život i rad, istakao je Janković.

Izvođač radova na nedavno završenom hangaru, četvrtom po redu u kasarni „Boško Palkovljević Pinki”, je Vojnograđevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta je, kao i prethodna tri, oko 900 kvadratnih metara. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here