Naslovna Hronika Vulin: Vučić je meta narko-klanova

Vulin: Vučić je meta narko-klanova

PODELI
Foto: nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meta narko-klanova, jer razbijanjem klana Belivuk- Miljković oni nisu samo izgubili novac, već im je prvenstveno oteta regrutna baza, saopštio je MUP.

„Uvodeći ovu akciju i insistirajući da se ona bezrezervno sprovede, Vučić im je oteo regrutnu bazu. Oni su ovde regrutovali našu decu da vrše različita krivična dela“, rekao je Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Vulin je ocenio da je otimanje regrutne baze najsnažniji udarac koji je zadat kavačkom i škaljarskom klanu, koji regrutovanu decu koriste kao potrošnu robu, jer je dobar deo njih ubijen.

Istakao je da je dokazan veliki broj ubistava koje su počinili i naglasio da će biti razočaran i iznenađen ukoliko svi pripadnici ovog klana ne dobiju doživotnu robiju.

Vulin je precizirao da je policija ove godine otkrila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila oko 150 osumnjičenih da su njihovi članovi.

Naveo je i da je ponosan zbog pojačanog interesovanja mladih za rad u policiji i najavio da je prvih 400 pozornika završilo obuku i da će uskoro početi sa radom. Rekao je da je u prvih šest meseci ove godine u radni odnos primljeno 457 osoba, kao i da je povećan broj obuka kako bi policija spremno odgovorila na sve potrebe građana.

Vulin je ukazao da će do kraja godine iz Centra za osnovnu policijsku obuku izaći oko 1.100 novih pripadnika policije, koji će raditi u različitim sektorima i naglasio da je cilj Ministarstva da se policija obnovi i podmladi.

Istakao je da je Kriminalističko-policijski univerzitet dobio prioritet pri zapošljavanju i da studenti koji ga završe neće ni dan raditi sa srednjom školom, već će dobiti radno mesto kao oficiri policije, za šta su i školovani.

„Na taj način dobra i obrazovna deca će raditi ono za šta su se školovali. Ne čekaju ništa, nemaju konkurenciju, oni su prvi koji dobijaju svoje radno mesto u skladu sa svojim obrazovanjem“, rekao je Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here