Naslovna Srem Inđija XXII „Scena fest“ od 30. juna do 04. jula 

XXII „Scena fest“ od 30. juna do 04. jula 

PODELI
Foto: Kulturni centar Inđija

INĐIJA – U organizaciji Кulturnog centra Inđija a pod pokroviteljstvom opštine Inđija, održaće se XXII po redu muzičko-scenski festival „Scena fest“ od 30. juna do 04. jula.

Kao i prethodnih godina tako i ove na “Scena festu” se može pronaći za svakog po nešto. Organizatori si pripremili bogat program različitih muzičkih žanrova. Festival otvara Jadranka Jovanović, srpska operska primadona, mecosopran, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, jedna od najpopularnijih umetnica u klasičnoj muzici u Srbiji sa velikim međunarodnim ugledom i karijerom.

Drugi dan festivala rezervisan je za ljubitelje tamburaške muzike. U 21 čas nastupaće novosadski tamburaški bend La banda, a od 22 časa doajen tamburaške muzike Zvonko Bogdan.

U subotu 2. jula u 21 čas sledi koncert grupe Klin, a u 22 časa Bajaga i Instruktori. Četvrtog dana posle nastupa Van Goga koji je zakazan za 21 čas, publici će se predstaviti Dejan Petrović i Big Bend.  Pored duvačkih instrumenata, publika ge imati priliku da uživa i u zvucima klavijatura, bubnja, perkusije i ženskog vokala i jednog drugačijeg zvuka trubačkog orkestra u odnosu na onaj na koji ste do sad naučili da čujete. Ono po čemu je  Dejan Petrović i Big Bend  prepoznatljiv jeste dobar zvuk.

Festival se završava u ponedeljak 4. jula. Poslednjeg dana festival održaće se koncert Ace Pejovića, popularnog pevača, koji je tri puta zaredom napunio je stadion “Tašmajdan”, čime je postavio svojevrstan rekord.

Festival će biti održan u okviru Кulturnog centra, kao i sportskih terena ispred Ustanove, na kojima će biti postavljena bina za nastupe. Poštujući dobru tradiciju i ove godine ulaz na sve koncerte je besplatan. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here