Naslovna Srem Šid XXIV Sremska kulenijada u Erdeviku

XXIV Sremska kulenijada u Erdeviku

Foto: Shutterstock

Tradicionalna XXIV Sremska kulenijada održaće se u danas, 3. juna 2023. godine u Erdeviku, fruškogorskom naselju nadomak Šida, u organizaciji Opštine Šid, Mesne zajednice Erdevik, Kulturno obrazovnog centra Šid, Privredne komore Srema i Turističke organizacije Šid.

Početak manifestacije je u 10 časova, dok je svečano otvaranje manifestacije i proglašenje pobednika u 12 sati. U nastavku sledi kulturno umetnički program, a za kraj, u 20 časova predviđen je večernji koncert.

Već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji će na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznati tradiciju, kulturu i život u Sremu. Manifestaciju poseti preko 10.000 ljudi koji su u mogućnosti da obiđu brojne izlagače, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Šid.

I ove godine, veliki broj proizvođača autohtonog sremskog proizvoda – kulena i kvalitetnih vina sa fruškogorskog vinogorja imaće priliku da predstavi svoje proizvode, uz prigodan celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava i etno grupa.

Manifestacija je izložbeno-prodajnog i takmičarskog karaktera, gde se pored kulena, mogu kupiti i drugi suhomesnati proizvodi, kvalitetna vina, kao i razni specijaliteti iz „Sremačke kuhinje“.

IZVORSremske vesti
Prethodna vestU toku projektovanje nove sportske hale u Irigu
Sledeća vestIzašao je novi broj lista “Poljoprivrednik”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here