Naslovna Vojvodina Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

PODELI

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ostvaruje se u okviru saradnje Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki i Pokret gorana Vojvodine. Tokom školske 2017/2018. godine, Programu se priključio i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Svečana dodela nagrada najuspešnijim vaspitno-obrazovnim institucijama, u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za 2017/2018. godinu, održana je u četvrtak, 31. maja 2018. godine, u holu Pokrajinske vlade, sa početkom u 11 časova.

Na završnoj svečanosti programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” u Pokrajinskoj vladi nagrađeno 27 vaspitno-obrazovnih ustanova, čiji su mališani, đaci i mentori bili najuspešniji prilikom učešća u ovogodišnjem programu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne Mihalj Njilaš je uz čestitke nagrađenima, naveo da se u ovogodišnji program, koji se realizuje već devetu godinu, i koji je sve uspešniji, uključilo 104 vaspitno-obrazovne ustanove, od kojih je 68 uspešno realizovalo planirane aktivnosti. Najuspešnijih 27 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola (uključujući i muzičke i specijalne), nagrađeni su izletima za preko 600 učenika, dok će za nastavnike biti organizovani seminari iz oblasti zaštite životne sredine.

„U programu učestvuje više sekretarijata, što značajno doprinosi da se on sa uspehom realizuje. Jedino ako se svi zajedno potrudimo da negujemo i očuvamo sredinu koja nas okružuje, možemo da stvorimo lepšu i zdraviju okolinu za nas i našu decu. Zato ćemo i dalje biti posvećeni realizaciji ovog programa“, istako je Njilaš i dodao da se u proteklih devet godina za učešće u njemu odazvalo preko 70 odsto ukupnog broja vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji APV i dodeljeno preko 300 nagrada.

Prisutnima su se obratili i Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, Brankica Tabak podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i dr Milka Budakov zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i predstavnik RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki.

Dodeli nagrada, koju je dobila i škola, SSŠ “Branko radičević” iz Rume prisustvovale su koordinatorke programa Mira Tomić – profesor biologije i Olivera Amidžić – pedagoškinja. Nagrada se sastoji iz jednodnevnog izleta za 22 učenika i 3 nastavnika i edukacije za oba koordinatora. Planirani jednodnevni izlet u Nacionalni park Fruška Gora realizovan se 11. juna ove godine, a edukacija za nastavnike – koordinatore 18. i 19. juna.

SSŠ “Branko radičević” pohvaljuje sve koleginice i kolege koji su zajedno radili da bi se program uspešno realizovao kao i sve učenike koji su učestvovali – a nije ih bilo malo – oko 120 učenika. Takođe se zahvaljuje nenastavnom osoblju na saradnji, održavanju sadnica, održavanju učionica i dvorišta, kao i direktoru škole Mirku Zrniću na podršci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here