Naslovna Dogadjaj Za Dan D, najbolji je Plan D

Za Dan D, najbolji je Plan D

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Sajam kulture mladih na selu u Pećincima okupio je ljubitelje rok zvuka svih životnih doba, u subotu, 23. novembra, kada je u sali Kulturnog centra nastupio je mladi rok sastav iz Šimanovaca „Plan D“. Odličnom interpretacijom poznatih pesama domaćih rok grupa – Divlje jagode, Zabranjeno pušenje, Leb i sol, Partibrejkersi i drugih, mladi rokeri priredili su publici nesvakidašnje uživanje, koja ih je nagradila odličnim raspoloženjem tokom čitavog koncerta i druženjem posle koncerta.

Inače, grupu “Plan D” čini grupa momaka rođenih 1997. godine – neki od njih studiraju, neki rade, a sve ih povezuje ljubav prema muzici. Marko Dobrić (bas), Miroslav Čavić (električna gitara), Darko Čavić (bubnjevi), Strahinja Filipović (električna gitara) okupili su se pre nekoliko godina, a sadašnji sastav je od prošle godine. Bogdan Vukmanović (akustična gitara) iz Beograda nije stalni član grupe, ali je te večeri nastupio sa njima u Pećincima i nada se da će takvih zajedničkih svirki biti još.

A kako je šimanovačka rok grupa dobila ime, Miroslav Čavić kaže da su poprilično bili neodlučni oko naziva benda.

“Jednom smo se našli u situaciji da je trebalo brzo nastupati, organizatori su pitali kako da nas najave, a pošto nismo imali ime, morali smo hitno nešto da smislimo. I smislili smo – “Plan D”, kao asocijacija na “Dan D”. Dakle, odlučujući dan zahteva odlučujući plan, dan velike odluke traži plan velike odluke i tako – važan dan ne ide bez važnog plana. Dopala nam se ta u trenutku rođena ideja, tako da je “Plan D” ostalo ime pod kojim ćemo i dalje nastupati” – izjavio je Čavić.

Grupa “Plan D” nastupala je na moto-skupu u Šimanovcima, nekoliko puta na manifestaciji Dani Šimanovaca, a pred pećinačkom publikom prvi put su zasvirali i zapevali na ovogodišnjoj manifestaciji Sajam kulture mladih na selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here