Naslovna Srem Ruma Za devet rumskih šampiona desetomesečne stipendije!

Za devet rumskih šampiona desetomesečne stipendije!

PODELI
Foto: Opština Ruma

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić uručio je sportske stipendije najboljim mladim sportistima iz ove opštine.

Desetomesečne stipendije u iznosu od 8.400 dinara danas su dobili: Jovana Gnjatović (atletika), Sonja Bjelić (dizanje tegova), Tijana Živković (dizanje tegova), Stefan Zubović (džudo), Nevena Novaković (gimnastika), Petar Ilić (atletika), Miona Bošković (triatlon), Vladimir Ušljebrka (džudo) i Dušan Vraneš (atletika).

Za Rome 30 stanova u Staroj Pazovi

Predsednik rumske opštine istakao je da je za lokalnu samoupravu veliko zadovoljstvo što može da pomogne ovoj mladoj deci koja se bave sportom, a ujedno i da im čestita i oda priznanje, jer su se dokazali i pokazali u svojim klubovima kao deca koja su najtalentovanija.

– Želimo da pokažemo mladim rumskim sportistima da podržavamo sve što oni rade, a za posebnu pohvalu je to što su oni pre svega dobra deca, odlični đaci. Ja se nadam i verujem da će većina ili bar neki od njih postati vrhunski sportisti i na taj način doprineti kako svojoj afirmaciji, tako i promociji našeg grada u budućnosti. – izjavio je Mančić i podsetio da je Opština Ruma za Vidovdan uručila i nagrade vukovcima i đacima koji su dobili nagrade na republičkim takmičenjima, a da je pre toga dodeljeno i 100 studentskih stipendija.

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani i u Sremskoj Mitrovici

– Trudimo se da podržimo vrednu i uspešnu decu, da im na neki način olakšamo život, učenje i bavljenje sportom, i njima i njihovim porodicama. To je nešto što je na kraju krajeva dug Opštine prema mlađoj populaciji, a verujemo da smo simboličnim nagradama mnoge đake i motivisali da ulože više truda i postignu veće uspehe. – naglasio je Mančić.

Dodeli ugovora o stipendijama prisustvovao je član Opštinskog veća zadužen za sport Aleksandar Bundalo koji je, kao bivši profesionalni sportista, ocenio da će stipendije deci dobro doći, jer sport traži ulaganje, kako u ishranu tako i u opremu.

Održana pokazna vežba rada osuđenika sa psima u KPZ

Reč stipendista

Stefan Zubović iz Džudo kluba Sloven Ruma, do stipendije je došao zahvaljujući pregrštu nagrada na državnim prvenstvima.

– Osvojio sam drugo mesto na državnom prvenstvu za kadete, u kategoriji do 73 kilograma, a borio sam se sa dve godine starijim rivalima. Ovo je prvi put da sam ostvario pravo na stipendiju i to mi je veliki podstrek za dalji rad i treniranje. Od svoje pete godine, dakle već deset godina, treniram džudo, odličan sam đak, kada nešto volite lako je uskladiti obaveze. – tvrdi Stefan koga u oktobru i novembru očekuju evrokupovi u Sloveniji i Mađarskoj.

Uhvaćeni kradljivci: Pronađeno 23 bicikla

Jovana Gnjatović iz Atletskog kluba “Ruma“ je u 2018. godini osvojila brojne medalje, uglavnom najsjanije, u troskoku, štafeti 4 puta 200 metara, a nastupala je i za reprezentaciju Srbije.

– Presrećna sam zbog stipendije. Za kvalitetan nastup su uvek potrebne dobre sprinterice, atletska oprema, vitamini, tako da već imam plan kako da ću koristiti stipendiju. – istakla je mlada atletičarka.

Opština Ruma će verovatno dodeliti još dve stipendije sportistima iz ekipnih sportova, ali će o tome konačnu odluku doneti Opštinsko veće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here