Naslovna Dogadjaj Za „Dobricu Milutinović” 70 miliona dinara

Za „Dobricu Milutinović” 70 miliona dinara

PODELI
Foto: hocupozoriste.rs

Ove godine Grad Sremska Mitrovica, kada je reč o kulturi, planira dva velika projekta – rekonstrukciju Muzeja Srema i pozorišta „Dobrica Milutinović”.

Za “Stazu zdravlja” i “Dečiju radost” opštini Irig odobreno 117 miliona

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader kaže da su za ova dva projekta već spremili dokumentaciju.

„Nama je cilj da u ovoj godini započnemo rekonstrukciju našeg pozorišta. Projekat je urađen, dobijena je dozvola. Pozorište je smešteno u objekat Srpskog doma, koji je građen u vreme Austrougarske, te je zgrada pod zaštitom, i iz tog razloga projekat je vrlo složen“, ističe Sanader i dodaje da će konkurisati kod Ministarstva kulture i kod Pokrajinskog sekreterijata te pokušati da obezbede novac za obnovu.

Sremska Mitrovica dobija mobilne panele za zaštitu od poplava

Potrebno je oko 70 miliona dinara, tvrdi gradonačelnik Sremske Mitrovice, kako bi se pozorišna sala dovela u red.

„Pre svega, dotrajale su instalacije, mora se uraditi nova protivpožarna zaštita. Projekat je spreman, kao i dozvole, ostalo nam je samo da pronađemo način finansiranja“, kaže Sanader i napominje da bi taj projekat mogao biti jedan od najznačajnijih posle uređenja Žitnog trga, kada je u pitanju oblast kulture.

Foto: wikimedia.org

Kada je reč o Muzeju Srema, koji se sastoji iz dve zgrade, za njegovu obnovu tražiće se, takođe, novac putem konkursa kod viših nivoa vlasti. „U pitanju su starije zgrade koje sada već imaju ozbiljnu potrebu za adaptacijom i nadam se da ćemo uspeti da dobijemo novac i saniramo te objekte“, kaže Sanader.

“Čuvarkuća” u subotu 2. marta u Rivici!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here