Naslovna Magazin Zdravlje Za dva dana 1.500 novoobolelih u Vojvodini

Za dva dana 1.500 novoobolelih u Vojvodini

PODELI

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, navodeći da je u prethodna dva dana u Vojvodini registrovano 1.407 novih slučajeva zaraze korona virusom, najviše u Novom Sadu – 659.

Ukupan broj obolelih od kovida 19 u ovom trenutku u pokrajini je oko 7.500 do 8.000.

Epidemiolozi ocenjuju da je na teritoriji 27 opština situacija vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju,  Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu i Novoj Crnji. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.

Do sada je vanredna situacija uvedena u Rumi, Inđiji, Irigu, Sremskim Karlovcima, a danas i u Vrbasu.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here