Naslovna Srem Pećinci Za dva dana u Pećincima 29 građana pozitivno na korona virus

Za dva dana u Pećincima 29 građana pozitivno na korona virus


Kako je saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, juče je na teritoriji opštine potvrđeno još 14 slučajeva infekcije virusom COVID-19. U kovid ambulanti Doma zdravlja Pećinci obavljen je 41 pregled, a na korona virus je testirano 22 građana.

Predsednik opštine Pećinci i komandant pećinačkog Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić upozorava da se širenje virusa u opštini Pećinci vidljivo ubrzava.

„Za prethodna dva dana imali smo 29 novih slučajeva zaraze. Toliko smo u februaru imali na nedeljnom nivou. I broj aktivnih slučajeva infekcije raste iz dana u dan. Juče smo imali ukupno 166 aktivnih slučajeva u našoj opštini. Toliko aktivnih slučajeva nismo imali od polovine januara. Svi podaci ukazuju na to da će broj zaraženih rasti i u narednom periodu, ukoliko svi ne počnemo striktnije da poštujemo mere zaštite od prenošenja zaraze. Naravno, jako je važno da se što više građana naše opštine vakciniše, jer je vakcinacija siguran put za zaustavljanje širenja infekcije“ – poručio je Đokić.

U opštini Pećinci do sada je vakcinisan 2.591 građanin, a 1.900 građana je i revakcinisano. Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti na portalu eUprava ili putem telefona 0800 222 334.

Prethodna vestDobar odziv za vakcinaciju romske zajednice u Rumi
Sledeća vestSREM PAMTI HEROJA: Albert Andiev ovekovečen na muralu i u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here