Naslovna Srem Inđija Za dve godine Opština Inđija vratila 6 miliona evra duga

Za dve godine Opština Inđija vratila 6 miliona evra duga

PODELI

Za samo dve godine koliko je novo rukovodstvo odgovorno za vođenje lokalne samouprave, dug Opštine Inđija je smanjen za 700 miliona dinara. Koliko je ovo značajna suma pokazuje činjenica da su se ta sredstva mogla iskoristiti za izgradnju novog vrtića, gradske pijace, novog gradskog trga, kao i na desetine „manjih“ projekata ključnih za normalan život građana.

Osim navedenog, Opština bi mogla iz svojih sredstava da realizuje i projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica čija je vrednost 4 miliona evra.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa višim nivoima vlasti, u Inđiji se gradilo ali su se i vraćali dugovi. Da podsetimo, samo je dug Doma zdravlja iznosio preko 300 miliona dinara a do sada je vraćeno 175 miliona.

“Pametni gradovi” u Srbiji: Inđija u top četiri grada

Ovi podaci pokazuju veliku neodgovornost i rasipništvo prethodnika koje je rezultiralo galopirajućem rastu duga bez realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata značajnih za svakodnevni život građana. Sa druge strane, novo rukovodstvo je pokazalo da se racionalnim i domaćinskim poslovanjem mogu postići zavidni rezultati, kako u vraćanju dugova tako i u izvođenju kapitalnih radova na celoj teritoriji opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here