Naslovna Srem Ruma Za izgradnju zgrade Opštinske uprave Ruma izdvojeno 120 miliona dinara

Za izgradnju zgrade Opštinske uprave Ruma izdvojeno 120 miliona dinara

PODELI

Problem razuđenosti Opštinske uprave, nakon više decenija, bi konačno mogao da bude rešen. U Nacrtu Odluke o budžetu Opštine Ruma za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od 120 miliona dinara za izgradnju nove zgrade Opštinske uprave, u kojoj bi na jednom mestu bile objedinjene sve opštinske službe i pojedina javna preduzeća i ustanove. To znači da bi ubuduće građani Opštine Ruma na jednom mestu mogli da imaju pristup svim opštinskim službama, a ne kao do sada da idu od zgrade do zgrade.

Nova zgrada bi se izgradila u dvorištu postojeće zgrade Opštinske uprave, u Glavnoj ulici 107. Lokacija nove zgrade je tik uz zgradu Društvenih delatnosti. Površina nove zgrade će biti oko 4.600 kvadratnih metara, sa starom zgradom, opštinskim službama, javnim preduzećima, ali i republičkim organima, biće dostupno oko 6.500 kvadratnih metara.

Ruma između dva praznika: LIDER INVESTICIJA U VOJVODINI? (VIDEO)

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ocenjuje da je taj projekat jedan od najznačajnijih projekata u narednoj godini, ali i da je u Odluku o budžetu uvršteno mnogo kapitalnih projekata.

Novo ulaganje u škole Opštine Ruma

“Da budem iskren ja bih bio zadovoljan kada bi više od 50% tih projekata realizovali. Međutim, poznavajući i grad, ali i sebe, siguran sam da možemo više. Na to nas obavezuje i sve ono što smo do sada uradili, jer sve ono što smo obećavali i planirali u budžetu mi smo i ispunili. Najveći kapitalni projekat u novom budžetu je izgradnja nove zgrade Opštinske uprave. Vrednost projekta je 223 miliona dinara. Mi smo u budžetu izdvojili 120 miliona dinara, dok ostatak sredstava želimo da obezbedimo sa viših nivoa vlasti, ili da kroz javni interes uđemo u neku razmenu nekretnina, koja bi uključila prostore koje trenutno koriste pojedina javna preduzeća i ustanove. Jedinstvena zgrada Opštinske uprave će omogućiti i efikasniji rad opštinskih službi, ali će i građanima olakšati pristup opštinskim službama”, smatra predsednik Mančić.

U Rumi otvorena rekonstruisana Glavna ulica

Na Veću je bilo reči i o izgradnji novog vrtića u Rumi, održavanju putne infrastrukture i uređenju centralnog gradskog jezgra i unapređenju sistema daljinskog grejanja u Rumi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here