Naslovna Srem Sremska Mitrovica Za leto na Savi novi parkinzi

Za leto na Savi novi parkinzi

PODELI

Grad obezbeđuje nova parking mesta za one koji leto provode na reci Savi. Radovi na izgradnji i uređenju dodatnog javnog parkinga su u toku, na lokaciji iza restorana „Ribolovac” uz nasip.

Lokacija na kojoj su već počeli radovi za nov javni parking nalazi se u Ulici Stevana Sremca, iza restorana „Ribolovac” uz obaloutvrdu. Radove je danas obišao gradonačelnik Vladimir Sanader i istakao da Grad Sremska Mitrovica obezbeđuje parking za one koji letuju na Savi, a samim tim i Ulica Branka Radičevića i okolne ulice neće biti opterećene nepropisno parkiranim vozilima.

Djelimično

Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice kaže: „Uočili smo da u toku letnje sezone, kada radi plaža, kada imamo kupače na Gradskoj plaži koji dolaze sa svih strana, ne samo iz Sremske Mitrovice, nego i iz okolnih mesta, imamo veliki problem na samom parkingu oko plaže i u ulicama Branka Radičevića i Promenada. Danas radimo jedan tzv. privremeni ili povremeni parking koji bi trebalo da ima kapacitet oko 200 parking mesta. Ovaj parking je namenjen svim vozilima koja ne mogu da nađu mesto pri samoj Gradskoj plaži. Parkiranje će ovde biti omogućeno u toku dana i to potpuno besplatno, kao što je to i na samoj Gradskoj plaži, a na ovaj način rešićemo problem i stanara iz ulica Branka Radičevića, Promenada i Vodna jer su zelene površine ispred njihovih kuća i objekata uzurpirane u toku dana vozilima onih koji dolaze na plažu. Privremeni parking omogućiće da trenutno rešimo ovaj problem, a svakako ćemo gledati da ovaj parking dobije neki svoj trajni karakter, ne samo zbog parkiranja nego zato što je to dobro i za stabilnost samog nasipa. Sledeće nedelje kada završimo parking krećemo u obezbeđivanje zelene površine u pomenutim ulicama, biće postavljeni stubići koji će zabraniti parkiranje na zelenoj površini. Naše inspekcijske službe će nakon formiranja parkinga obilaziti ovaj prostor i kažnjavati sve one koji budu na zelenoj površini tako da unapred možemo da kažemo da ćemo sada, s obzirom da obezbeđujemo prostor za parkiranje, povesti dodatnu kontrolu što se tiče inspekcijskih službi i na taj način zaštititi zelene površine u ovom delu grada.”

Javni parking u tom delu priobalja Save u blizni naše prelepe Gradske plaže, biće u funkciji za vreme letnje sezone, a najavljeno je i trajno rešenje problema parkiranja u tom delu grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here