Naslovna Srem Sremska Mitrovica “ZA MALO DA ME UDARI VOZ”: Neoznačen pruzni prelaz u Sremskoj Mitrovici

“ZA MALO DA ME UDARI VOZ”: Neoznačen pruzni prelaz u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Građani Sremske Mitrovice požalili su nam se na problem sa kojim se dugo susreću. Pruzni prelaz kod SUP-a u Sremskoj Mitrovici, nebezbedan je, neoznacen i pun rupa. Prema njihovim rečima bilo je situacija koje su mogle da se završe kobno.
“Više puta u toku dana prolazim preko ove pruge. Dva puta je mogao da me udari voz. Prelaz je neoznačen i pun rupa. Ako se odlučimo da pređemo brzo zbog straha da će naići voz, rizikujemo da nam otpadne tocak. Tek kad se nešto dogodi, reagovaće se. Kako to kod nas obično biva. Tada će biti kasno. Prinuđen sam da prolazim tuda kao i mnogi drugi”, ispričao je za Sremske Vesti, Stefan Todić iz Sremske Mitrovice.

Zastavili smo se kod kod prelaza i proverili kakva je situacija na licu mesta. Najčešći komentar vozača koji nonšalantno prelaze prugu je: “Samo čekam da se nešto dogodi”. Ima i onih koji su nam na pitanje odgovorili pitanjem: “Ovuda prolazi voz”? Dodajući da ne prolaze često, ali da ga nikada nisu videli, te da i ne obraćaju pažnju, s obzirom da prelaz nije označen.

Umesto da čekamo da se nešto dogodi, mi čekamo odgovor na pitanje: “Da li čekamo da voz nekoga iznenadi?”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here