Naslovna Srem Inđija Za putnu infrastrukturu Srema 1,3 milijarde dinara!

Za putnu infrastrukturu Srema 1,3 milijarde dinara!

PODELI
Foto: Opština Stara Pazova

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je ove nedelje u Opštini Pećinci sastanak sa predsednicima opština iz Sremskog okruga na temu razvoja drumske i železničke infrastrukture.

Rumski folkloraši i horisti na takmičenjima!

Ovom prilikom, prvi čovek staropazovačke Opštine Đorđe Radinović je izneo relevantne informacija o nekoliko infrastrukturnih projekata, koji su već u proceduri lokalne samouprave za sprovođenje u narednom periodu.

U okviru ovog sastanka zaključeno je da bi bio izuzetan doprinos da se upravo ove investicije sprovedu u saradnji sa ministarstvom, što će biti definisano u skladu sa planiranom investicijom.

Od 600.000 poljoprivrednih gazdinstava, samo 5 odsto ima mlade vlasnike!

– Mi ovde imamo opštine koje se direktno nalaze u jednom velikom projektu, a to je modernizacija brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Da nema tako dobre saradnje Okruga tj. opština koje se nalaze na tom delu, ja nisam sigurna da li bi uspeli da uradimo sve u roku, a tiče se pre svega eksproprijacije i drugih aktivnosti, koje su uslov za uspeh u radu. – istakla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Zatim dodala da je na sastanku napravljena realna dinamika realizacije projekata za ovu i 2020. godinu.

Za sada bez poskupljenja struje!

– Opredelićemo dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu. Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci, koju nam pružaju za kapitalne projekte, koje Ministarstvo vodi – izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin. – dodala je između ostalog ministarka.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković je zahvalio svim predsednicima lokalnih samouprava ovog okruga na informacijama o lokalnoj putnoj infrastrukturi, ali i detaljima o ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su, pored predsednika Radinovića, prisustvovali i gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Inđija, Šid, Irig i Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here