Naslovna Dogadjaj Za putnu infrastrukturu Sremskog okruga dodatne 1,3 milijarde

Za putnu infrastrukturu Sremskog okruga dodatne 1,3 milijarde

PODELI
Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će biti opredeljene dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu.

Vučić u Belegišu:”Gradićemo autoput Ruma – Šabac – Loznica”

Nakon posete opštini Pećinci i razgovora sa načelnikom Sremskog okruga i predsednicima lokalnih samouprava tog kraja o razvoju drumske i železničke infrastrukture, kao i o ostalim temama iz resora Ministarstva koje vodi, ministarka je kazala da su napravili realnu dinamiku realizacije projekata za ovu i 2020. godinu.

– Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci koju nam pružaju za kapitalne projekte koje Ministarstvo vodi – izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin. – rekla je Zorana Mihajlović, a prenelo Ministarstvo.

Autobusi do Banstola, Čortanovaca i Beške mogući, ali tek od oktobra

Ministarka je dodala da je zbog izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac i prevoza peska uništen lokalni put Deč-Preka kaldrma-Ašanja i da će država sa izvodjačem radova dogovoriti da se taj put rekonstruiše.

Ona je dodala i da je sa “Železnicama Srbije” dogovoreno da do juna budu rekonstruisani putni prelazi u Šidu.

Predsednik opštine Pećinci Željko Trbović izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade Srbije i njenom timu na brzim i efikasnim odgovorima na njihove zahteve i dodao da je danas dogovoreno da se rekonstruiše nekoliko puteva u ovoj lokalnoj samoupravi, što će doprineti boljem kvalitetu života meštana.

Irig: Gasifikacija i razvoj opštine

– Dogovorili smo rekonstrukciju puteva Deč-Preka kaldrma-Ašanja, Popinci-centar Pećinaca, kao i proširenje puta od Subotišta do Ogara. Hvala potpredsednici Vlade na brzom reagovanju i tome što je sa sobom danas povela direktore javnih preduzeća čiji resori su nam veoma važni. – rekao je Trbović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković rekao je da je danas održan iscrpan sastanak sa predsednicima svih lokalnih samouprava ovog okruga i da se razgovaralo o putnoj infrastrukturi, ali i ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Stara Pazova, Inđija, Šid, Irig i Ruma.

Sremska Mitrovica: PREBILI IH ZBOG PROLIVENOG PIĆA!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here