Naslovna Srem Pećinci Za rekonstrukciju škole u Brestaču 30 miliona

Za rekonstrukciju škole u Brestaču 30 miliona

PODELI
Foto: Opština Pećinci

BRESTAČ – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović uručio je danas u Beogradu predstavnicima 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli sredstava iz budžetskog fonda i o dodeli sredstava za otvaranje jedinstvenih upravnih mesta, a ukupna vrednost potpisanih ugovora je 578 miliona dinara.

Opštini Pećinci su dodeljena sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, a ugovor je u ime pećinačke lokalne samouprave potpisao predsednik opštine Siniša Đokić, koji je izjavio da su dodeljena sredstva namenjena za rekonstrukciju zgrade osnovne škole u Brestaču.

„U školi u Brestaču je u poslednjih nekoliko godina već zamenjen deo stolarije novom PVC stolarijom, uređeni su toaleti i uvedeno centralno grejanje na pelet, a zahvaljujući sredstvima koja su nam danas dodeljena bićemo u mogućnosti da objekat kompletno rekonstruišemo, uključujući novu krovnu konstrukciju, spoljnu izolaciju, zamenu ostatka stolarije, nove vodovodne, kanalizacione i električne instalacije, a kompletno će biti uređena i unutrašnjost škole. Nakon rekonstrukcije deca u Brestaču će dobiti savremenu školu koja pruža neuporedivo bolje uslove od dosadašnjih“ – rekao je predsednik Đokić.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.

„Mi smo ove ugovore potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali te 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i da idemo napred. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da stane na sopstvene noge. A ono što je najbitnije, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku potpuno samostalno vodi unutrašnju i spoljnu politiku“ – istakao je ministar Martinović ovom prilikom. On je dodao da je simboličnim potpisivanjem ugovora na današnji dan Ministarstvo želelo da pokaže i da je uprkos svim problemima i nedaćama Srbija uspela ekonomski da se razvije i da bude stabilna zemlja.

Martinović je naveo i da se prilikom dodele sredstava vodilo računa o svim građanima i da su obuhvaćene opštine i gradovi iz svih delova i krajeva Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here