Naslovna Srem Sremska Mitrovica Za rekonstrukciju Železničke ulice 132 miliona

Za rekonstrukciju Železničke ulice 132 miliona

PODELI

Radovi na rekonstrukciji Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici počeli su uklanjanjem pešačkih staza. Rekonstrukcija Železničke ulice predstavlja završetak obnove saobraćajnica u blizini podvožnjaka. U sklopu izgradnje podvožnjaka već su obovljene sve pristupne saobraćajnice, napravljene su i dve nove kružne raskrsnice. Dalja obnova ulica podrazumeva rekonstrukciju i jedne od najprometnijih ulica u gradu, Železničke.

Pošto je Sremska Mitrovica nedavno dobila savremen podvožnjak, za koji se može reći da je simbol nove epohe u razvoju našeg grada, radovi su nastavljeni dalje. Rade se i obližnje saobraćajnice, a među njima, svakako je najznačajnija Železnička ulica. Predstavnici lokalne samouprave obišli su početak radova na rekonstrukciji ove ulice u Sremskoj Mitrovici.

Gradonačelnik Vladimir Sanader rekao je nešto više o ovom projektu: „Značaj rekonstrukcije celokupne saobraćajnice Železničke ulice jeste u tome što je ona u sklopu saobraćajnica koje smo uradili u prethodnom periodu zajedno sa podvožnjakom. Ovaj deo puta na neki način je obilaznica oko Grada, koja ide kroz Miloša Obilića i Tarasa Ševčenka, a ovde je upravo njeno čvorište, odnosno nova kružna raskrsnica. Sada radimo deo koji je preostao kako bismo završili kompletnu rekonsturkciju puteva gde je povećan intenzitet saobraćaja. Ova saobraćajnica povezuje ulazak u grad, put prema Laćarku i Republici Srpskoj, sada će biti najbrža u gradu jer će do izlaska iz Laćarka biti samo dva semafora, sa dva kružna toka. Na taj način ne samo da ubrzavamo saobraćaj na ovom delu nego ga činimo i mnogo bezbednijim.“

Na ovoj saobraćajnici koja uz podvožnjak spaja severni i južni deo grada, a deo je i puta prema Republici Srpskoj, radove trenutno izvode “Srem put” i JKP “Vodovod” iz Sremske Mitrovice.

Vrednost radova je oko 132 miliona dinara, najveći deo investicije snose Putevi Srbije, a lokalna samouprava učestvuje u ozelenjavanju kompletne ulice, postavljanju javne rasvete i investiranju u infrastukturu, što će iznositi oko 30 miliona dinara.

Saobraćaj je trenutno obustavljen u Železničkoj ulici, a raskrsnica je još uvek prohodna kako bi se saobraćaj u najdužem vremenskom periodu, dok traju radovi odvijao nesmetano. Rok za završetak kompletnih radova je 15. novembar ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here