Naslovna Srem Ruma Za svaki dinar stanara, opština dodaje dva

Za svaki dinar stanara, opština dodaje dva

PODELI

Na LVIII sednici Opštinskog veća usvojen je Predlog Odluke o sufinansiranju uređenja fasada i poboljšanja energetske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja u Rumi.

Ovom Odlukom lokalna samouprava nudi svim stambenim zajednicama u Rumi finansijsku pomoć i za svaki dinar koji skupe stanari, Opština Ruma će izdvojiti dva.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je izjavio da su Odlukom obuhvaćene sve stambene zgrade u Rumi i da u narednih mesec dana Skupštine stanara mogu uputiti zahteve Opštini Ruma.

“Spremni smo da sufinansiramo dve trećine ukupne vrednosti radova. Naša želja je da do kraja ove godine ispratimo radove na uređenju Glavne ulice, tj. da uredimo fasade na zgradama u centru grada. Međutim, nemamo ništa protiv ni da zajednički finansiramo radove na fasadi i termoizolaciji zgrada kod Doma zdravlja, u Tivolu, ili bilo kojoj drugoj zgradi čiji su stanari spremni da izdvoje trećinu sredstava za radove”, poručio je Mančić.

Predsednici Skupština stanara mogu već od danas zahteve za radove uputiti Odeljenju za urbanizam i građenje, predsedniku Opštine Ruma, Opštinskom veću i predati ih na Pisarnici Opštinske uprave, u Orlovićevoj ulici broj 5.

Vrlo brzo Opština Ruma će doneti i posebnu Odluku kojom će definisati uslove i kriterijume za dodelu sredstava, jer je i sama Opština Ruma u nekim zgradama suvlasnik. Takođe, na sednici se moglo čuti i da sredstva za sprovođenje Odluke nisu limitirana.

“Želimo i da pomognemo ljudima koji žive u kolektivnom stanovanju, ali i da sa estetskog stanovišta uredimo Rumu i stvorimo jednu lepšu sliku grada. Sačekaćemo mesec dana da se zainteresovane stambene zajednice jave, pa ćemo uraditi predračune, raspisati tendere i učiniti sve ono neophodno da od kraja avgusta do kraja novembra uredimo fasade”, istakao je Mančić.

Ovom odlukom nisu obuhvaćeni radovi na zameni stolarije ili krovne konstrukcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here