Naslovna Vojvodina Za uklanjanje divljih deponija u srednjem Banatu 25,2 miliona dinara

Za uklanjanje divljih deponija u srednjem Banatu 25,2 miliona dinara

PODELI
Foto: zrenjaninski.com

ZRENJANIN Grad Zrenjanin je dobio devet miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za projekat uklanjanja divljih deponija na teritoriji Perleza.

Bespovratna sredstva su dodeljena na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, a u vezi sa rešavanjem problema neadekvatnog odlaganja otpada.

Ugovor o dodeli sredstava zameniku gradonačelnika Zrenjanina Saši Santovca, na svečanosti u Novom Sadu, uručio je v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

Sredstva u ukupnom iznosu od 46 miliona dinara dobilo je 12 lokalnih samouprava. Sa područja srednjeg Banata, sredstva su dobile i opštine Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja.

Opština Nova Crnja dobila je 8,8 miliona dinara. Sredstva su namenjena za sanaciju i rekultivaciju divljih deponija na području ove opštine.

Opština Žitište dobila je pet miliona dinara za uklanjanje nesanitarnih deponija u Banatskom Dvoru, Banatskom Karađorđevu i Tordi.

Za sanaciju divljih deponija u opštini Novi Bečej, ova lokalna samouprava je dobila 2,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here