Naslovna Srbija Za vikend PROLEĆE, a evo kakvo nas vreme očekuje do KRAJA MARTA

Za vikend PROLEĆE, a evo kakvo nas vreme očekuje do KRAJA MARTA

PODELI
Foto: Ilustracija

Visoke temperature za ovo doba godina koje su nas iznenadile za vreme vikenda kratko će trajati jer nas već od ponedeljka očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U ponedeljak se lepo vreme se nastavlja, te nas očekuje topao dan za ovo doba godine, sa makismlanom dnevnom oko 15 stepeni, ali se do kraja dana očekuje kiša i pad temperature.

Majka
Foto: Profimedia/ilustracija

Sledeće nedelje očekuje nas oblačno i vetrovito vreme.

– U periodu od 12. februara do 15. februara predviđa se pretežno oblačno i vetrovito vreme sa kišom ili susnežicom, u toku noći ili jutra sa snegom uz moguće kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima. U brdovito-planinanskim predelimama će padati sneg uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Izuzetak bi trebalo da bude u Timočkoj Krjini, gde se očekuje suvo vreme – kažu u RHMZ-u.

Kakvo nas vreme očekuje do kraja februara?

U drugoj polovini februara u većem delu Srbije se prognozira prosečno hladno i suvlje vreme, a na jugoistoku Srbije hladnije i vlažnije vreme za ovo doba godine. Vrednosti jutarnje temperature  kretaće se u intervalu od -5 C do –2 C, na jugoistoku Srbije i do -7 C, a najviše dnevne od 4 C do 9 C.

U periodu od 25. februara do 3. marta u većem delu zemlje se predviđa blaže (toplije) i prosečno vlažno vreme, a na severu Vojvodine, istočnim i planinskim predelima Centralne Srbije prosečno hladno i prosečno vlažno vreme za ovo oba godine. Jutarnje temperature vazduha imaće vrednosti u intervalu od -2 C do 4 C, a najviše dnevne će postepeno rasti i biće u intervalu od 4 C do 15 C.

Prosečno topao mart

Prema prognozama RHMZ-a mart će biti prosečno topao mesec a srednja martovska temperatura imaće vrednosti od 6 do 9 stepni. Prognozora se da će srednja maksimalna temperatura vazduha za mart biti u intervalu od 12 do 14 stepeni, dok će srednja minimalna temperatura biti od 2 do 5 stepeni. Kada je reč o padavinama, ona će biti u granicama proseka u celoj zemlji. Prognozira se da će srednja martovska količina padavina u nižim predelima biti od 30 mm do 60 mm, a na planinama do 80 mm.

Meteorolozi prognoziraju da bi od sredine treće dekade marta temperature mogle da idu i preko 15 stepni. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here