Naslovna Srem Pećinci Za vodovod u Ašanji 4,7 miliona

Za vodovod u Ašanji 4,7 miliona

PODELI

U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili ugovore u vrednosi oko milijardu dinara, predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja, među kojima i Opštini Pećinci, koja je ostvarila pravo na 4,7 miliona dinara na osnovu konkursa u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Ispred pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisala predsednica Opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je istakla značaj projekta za sanaciju hidrotehničke i elektro opreme na izvorištu u naselju Ašanja.

Izvorište je bilo u jako lošem stanju i veoma nam je značajno što ćemo moći da ga popravimo i time obezbedimo meštanima Ašanje bezbedije i sigurnije vodosnabdevanje, jer je upravo vodosnabdevanje nešto na čemu pećinačka lokalna samouprava pridaje veliki značaj. Takođe, Opština je započela izradu projekata za bušenje novih bunara u svim naseljima naše opštine koja imaju samo jedno izvorište iz kojeg se mesni vodovod snabdeva vodom – rekla je Kovačević Subotički.

Za vodovod u Ašanji 4,7 miliona

Jučerašnja sredstva dodeljena su za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog razvoja, za šta je izdvojeno oko milijardu dinara. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata.

-Na vama je da odredite prioritete i kandidujete najvažnije velike projekte, jer Pokrajinske vlada u saradnji sa Upravom za kapitalne ulaganja, tokom januara planira raspisivanje novog velikog konkursa – rekao je Mirović i dodao da je prioritet ovih projekata, pre svega, jačanje ekonomskog razvoja pokrajine, kao i da postoji veliko interesovanje investitora za lokacije širom Vojvodine, te da je shodno tome, neophodno stvoriti uslove za što kvalitetnije ponude.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here