Naslovna Magazin Zdravlje Zaboravite kafu s mlekom i šećerom, sada se pije s jednim voćem

Zaboravite kafu s mlekom i šećerom, sada se pije s jednim voćem

PODELI
Foto: Freepik

Iako vam ideja o ceđenju kiselog limuna u šolju gorke kafe nije privlačna, miks ove dve namirnice je najnoviji trend s TikToka koji u svojim video zapisima isprobavaju hiljade korisnika jer tvrde da im ovaj napitak pomaže u mršavljenju.

Koliko je ovaj recept za mršavljenje popularan govori i to da svi sadržaji koji se odnose na ovaj napitak imaju više od osam miliona pregleda.

– Kad sam prvi put čula za kafu s limunom pomislila sam kako grozan ukus to mora da ima, kaže dr Aleksandra Cova koja se bavi metaboličkim zdravljem.

Ona kaže da je ljude oduvek privlačila ideja da će ispijanje nekog čarobnog napitka dati telo kakvo želimo i to naravno bez menjanja ishrane i navika vežbanja. Zato, kaže, ovaj napitak deluje kao revolucionaran. Osim toga jeftin je i jednostavan za pravljenje.

Crna kafa, koja je gotovo bez kalorija, često se pominje kao napitak koji nas zahvaljujući kofeinu pokreće podiže budnost i energiju, a studije su pokazale i da ispijanje velikih količina kafe, iako nije preporučljivo, donekle pomaže i u mršavljenju, kaže dr Cova ističući da limun u svemu tome pomaže jer se zna da je odličan u razgradnji masti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here