Naslovna Srem Pećinci Zabrana okupljanja do 5 lica

Zabrana okupljanja do 5 lica

PODELI

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci potvrđena je odluka republičkog Kriznog štaba o zabrani javnog okupljanja za više od pet lica, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Ova odluka se ne odnosi na školsku i radnu sredinu, gde i dalje može da bude više od pet lica, ali samo pod uslovom da između lica može da se obezbedi distanca od dva metra, odnosno prostor od četiri kvadratna metra po jednoj osobi.

S obzirom da je epidemiološka situacija u opštini Pećinci i dalje stabilna, Štab nije pooštravao ostale ranije donete mere, ali je još jednom upućen apel građanima da postojeće mere striktno poštuju jer, s obzirom na situaciju u celoj zemlji, u narednom periodu može doći do porasta broja zaraženih i u pećinačkoj opštini, posebno ako se ne budemo ponašali odgovorno.

Nakon sednice republičkog Kriznog štaba juče je objavljeno da zabrana javnog okupljanja do 5 lica nije preporuka, već mera koja će biti zakonski regulisana, i koja se odnosi na sva organizovana javna okupljanja.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđeno da inspektor može na licu mesta da izrekne mandatnu kaznu zbog nepoštovanja mera. Za nenošenje maski predviđena je novčana kazna od 5.000 dinara za građane i između 30.000 i 300.000 dinara za pravna lica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here