Naslovna Politika Zaharova: Da li to SAD više ne podržavaju suverenitet Kosova?

Zaharova: Da li to SAD više ne podržavaju suverenitet Kosova?

PODELI

Analizirajući nedavnu izjavu američkog državnog sekretara, Entonija Blinkena, koji je rekao da je cilj Vašingtona u razgovorima s Moskvom da odbrani temeljne principe međunarodnih odnosa koji ne dozvoljavaju nasilne promene granica, predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, zapitala se da li to značci da SAD više ne podržavaju suverenite države Kosovo.

– Da li smo dobro razumeli da Vašington više ne podržava suverenitet Kosova i ne protivi se povratku Sirije u Arapsku ligu. Kako Amerikanci takve stvari smeli da rade u prošlosti u delovima sveta u kojima nemaju šta da traže i tamo gde nisu imali međunarodnu saglasnost ni mandat da rešavaju konflikte, zapitala se Zaharova u utorak, prenosi TAS S.

Ona je konstatovala da su izjave Vašingtona o neprihvatljivosti nasilne promene državnih granica i ograničavanju slobode državama da se priključe međunarodnim organizacijama i samostalno odrede kojoj će se sferi uticaja prikloniti, u kontradikciji sa stvarnim postupcima i međunarodnim aktivnostima SAD.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here