Naslovna Svet Zaharova: Ukrajina želi nuklearnu katastrofu u celoj Evropi

Zaharova: Ukrajina želi nuklearnu katastrofu u celoj Evropi

PODELI
Izvor: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Napadi ukrajinske vojske na nuklearna postrojenja u Zaporožju pokazuju da je cilj kijevskog režima da izazove nuklearnu katastrofu u čitavoj Evropi, saopštila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, na konferenciji za novinare.

“U Ukrajini se nastavljaju provokacije koje stvaraju pretnje nuklearnim objektima. Oružane snage Ukrajine su 18. jula koristile bespilotnu letelicu da izvedu napad na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje. Do udara je došlo u neposrednoj blizini bezbednosno kritičnih objekata nuklearne elektrane – skladišta istrošenog nuklearnog goriva i rezervoara za hlađenje reaktora. Samo pukom srećom nije došlo do oštećenja opreme i nuklearne katastrofe”, istakla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ukrajinske oružane snage su 20. jula ove godine ponovile gađale bespilotnim letelicama nuklearnu elektranu Zaporožje, što potvrđuje da ukrajinske vlasti imaju za cilj da izazovu nuklearnu katastrofu ne samo na svojoj teritoriji, već i širom Evrope, naglasioa je Zaharova, navodi ruska agencija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here