Naslovna Srem Zajedničke patrole zbog spaljivanja strnjike

Zajedničke patrole zbog spaljivanja strnjike

PODELI

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede formirali su zajedničke timove sa ciljem sprečavanja spaljivanja ostataka useva i drugog niskog rastinja na poljoprivrednom zemljištu.

Timovi su formirani od predstavnika Sektora za vanredne situacije i Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i inspektora Odeljenja poljoprivredne inspekcije za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede.

Timovi su sinoć izvršili obilazak autoputa, od Šida do Šimanovca i tom prilikom su pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizovali i ugasili dva požara, jedan na području opština Ruma, a drugi na području opštine Pećinci.

U toku je utvrđivanje identiteta lica koja su izazvali požare, kao i vlasnika, odnosno korisnika poljoprivrednog zemljišta, protiv kojih će biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim organima.

Kontrole poštovanja Zakona o zaštiti od požara i Zakona o poljoprivrednom zemljištu od strane vlasnika, odnosno korisnika poljoprivrednog zemljišta, biće nastavljene i narednih dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here