Naslovna Srem Pećinci Zajednički cilj – veća bezbednost građana

Zajednički cilj – veća bezbednost građana

Foto: Opština Pećinci

Predsednik saveta za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci Milan Stepanović uručio je, 6. februara, na poklon paket opreme za rad na terenu načelniku Policijske stanice Pećinci Saši Gazibariću. Paket, koji je donirala pećinačka lokalna samouprava, sadrži ručne led lampe sa nastavcima, reflektujuće prsluke i aparat za alko-test, a kako nam je rekao načelnik Gazibarić, donacija je značajna upravo zbog toga što je namenjena krajnjim korisnicima – policijskim službenicima koji svakodnevno obavljaju posao na terenu.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom, dotrajali deo opreme zamenićemo najsavremenijom novom opremom, što će našim službenicima koji svakodnevno na terenu rade sa građanima omogućiti da budu uočljiviji i da rade kvalitetnije, sve sa ciljem da bezbednost saobraćaja u opštini Pećinci bude podignuta na što viši nivo, a da negativne posledice budu smanjene na minimum“ – rekao je Gazibarić.

I Milan Stepanović je saradnju opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja i Policije ocenio kao izuzetno uspešnu.

„Imamo zajednički cilj, a to je što veća bezbednost učesnika u saobraćaju na teritoriji naše opštine. Da bismo taj cilj ostvarili moramo da imamo dobru saradnju između Saveta i policije. Načelnik Policijske stanice Pećinci je jedan od članova Saveta za bezbednost saobraćaja i sve aktivnosti Saveta realizujemo u saradnji sa policijom. Oprema koju smo danas uručili je kupljena od sredstava koja se u opštinski budžet prilivaju od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Savet ta sredstva ponovo usmerava u unapređenje bezbednosti u saobraćaju, u ovom slučaju kroz kupovinu opreme za policijske službenike, ali tim sredstvima se realizuju i sve kampanje i edukacije koje su usmerene na podizanje svesti učesnika u saobraćaju o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i bezbednog ponašanja u saobraćaju“ – izjavio je Stepanović.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vestPobedom nad Šimanovcima KK Podrinje obezbedilo prvo mesto
Sledeća vestOpština stipendira 54 studenta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here