Naslovna Posao Zajedničkim radom do veće uposlenosti

Zajedničkim radom do veće uposlenosti

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Sremska Mitrovica, održala je u četvrtak 5. marta, u Opštini Pećinci prezentaciju javnih poziva i konkursa NSZ za 2020. godinu. Prisutne poslodavce na početku prezentacije pozdravili su direktorka filijale u Sremskoj Mitrovici Marijana Grabić i predsednik Privremenog organa opštine Pećinci mr Željko Trbović, koji je tom prilikom istakao dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i konstantan zajednički rad na smanjenju broja nezaposlenih u opštini Pećinci.

“Mi smo Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, koji je usklađen sa Nacionalnom strategijom zapošljavanja za 2020. godinu, predvideli povećanje broja zaposlenih mladih, podsticanje zapošljavanja lica starijih od 50 godina i podsticanje zapošljavanja nekvalifikovane radne snage. Javni pozivi koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, kao i današnja prezentacija, značajan su korak upravo u tom smeru” – izjavio je Trbović.

Kako nam je rekla Marijana Grabić direktorka filijale u Sremskoj Mitrovici, Nacionalna služba za zapošljavanje 28. februara raspisala je 12 javnih poziva poslodavcima i nezaposlenim licima.

“Današnja prezentacija bila je prilika da pred više od 40 poslodavaca prezentujemo naše javne pozive, uslove i visinu subvencija, ali i da čujemo šta poslodavci misle o tim pozivima i koliko su zainteresovani za programe zapošljavanja. Trudimo se da osluškujemo šta poslodavci misle i da uvažimo njihove predloge, te smo ove godine neke programe malo fleksibilnije definisali u odnosu na prošlu godinu, kao što su iznosi subvencija koji su veći. Naš cilj je da kvalitetnu uslugu koju nudimo poslodavcima još više unapredimo i da zaista dobri poslodavci, kakvi su oni što posluju na teritoriji opštine Pećinci, zaposle teže zapošljiva lica koji se trenutno nalaze na našoj evidenciji u Pećincima” – rekla je Grabić i dodala da postoji veliko interesovanje za program stručna praksa i za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i da je Filijala u Pećincima već primila nekoliko zahteva, a svi zainteresovani privrednici o uslovima i visini sredstava mogu se informisati putem sajta Nacionalne službe za zapošljavanje ili u filijali u Pećincima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here