Naslovna Srem Sremska Mitrovica Zamena kanalizacione cevi na Trgu vojvođanskih brigada u Sremskoj Mitrovici

Zamena kanalizacione cevi na Trgu vojvođanskih brigada u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV

Javno komunalno preduzeće “Vodovod” iz Sremske Mitrovice u saradnji sa Gradskim stanovanjem rešili su problem odvođenja otpadnih voda stanara zgrade na Trgu Vojvođanskih brigada u Sremskoj Mitrovici.

Izlaskom na teren, utvrđeni su nedostaci kanalizacionog sistema koji je pravljen pre dve decenije, te će zamena cevi i rekonstrukcija postojećih šahtova zadovoljiti potrebe stanara, ističu nadležni.

Stanari zgrade na Trgu Vojvođanskih brigada već neko vreme imaju problem sa odvođenjem otpadnih voda, te se nadaju da će ova rekonstrukcija šahtova i zamena kanalizacione cevi rešiti problem cele zgrade.

Na inicijativu Gradskog stanovanja, mitrovački Vodovod ovim radovima rešiće dugogodišnji problem stanara. Prema rečima nadležnih, kanalizacioni sistem koji je izgrađen kada i zgrada pre oko 2 decenije ne zadovoljava tehničke uslove za normalno funkcionisanje sistema. Takođe dodaje da su česta zagušenja cevi i od nepravilnog odlaganja otpada.

Izlaskom na teren utvrđeno je da je glavna cev bila nedovoljnog promera prečnika od 160 mm, te je zamenjena većom, prečnika 200 mm, u dužini od oko 20 metara, ističu iz mitrovačkog Vodovoda.

Vrednost ovog posla je oko 200.000 dinara, a novac je izdvojen iz kase JKP “Vodovod”. Završetak radova se očekuje u toku dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here