Naslovna Deca Zamena stolarije u OŠ “Dušan Jerković”

Zamena stolarije u OŠ “Dušan Jerković”

PODELI
Foto: Opstina Ruma

U Osnovnoj školi “Dušan Jerković” u Rumi u toku su radovi na zameni stolarije na zapadnoj strani objekta. Opština Ruma je za ovu namenu izdvojila 3 miliona dinara, a biće zamenjeno svih 38 starih, dotrajalih prozora na strani škole koja gleda na Vrdničku ulicu. Radovi će obuhvatiti i područno odeljenje OŠ “Veljko Dugošević” u Stejanovcima gde će biti promenjeno 15 prozora.

Radove je danas obišao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, u društvu načelnika Opštinske uprave Dušana Ljubišića i direktorice “Dušanove” škole Nataše Stanić.

“Iskoristili smo današnji dan jer deca imaju kros, pred nama je i vikend, a deo radova će se obaviti i narednog vikenda. Trebali smo možda uraditi ranije kada je bio raspust, ali i ovo je pravo vreme, jer tek treba da uđemo u zimski period i verujem da će ova nova stolarija doprineti većoj energetskoj efikasnosti. Učionice će biti toplije, a ostvarićemo i određenu uštedu u grejanju ove škole”, izjavio je predsednik Mančić zahvalivši se direktorici Stanić koja je i pokrenula inicijativu da se ovaj posao uradi.

“Ovi radovi će biti obavljeni i u područnoj školi „Veljko Dugošević“ u Stejanovcima. Odmah po završetku ovih radova u Rumi, kreću radovi u Stejanovcima gde menjamo 15 prozora na zgradi škole”, rekao je Mančić i dodao da će u sklopu ovih radova u “Dušanovoj” školi biti rekonstruisan i deo kanalizacione mreže. Podsetimo, Opština Ruma je za ulaganje u objekte osnovnog i srednjeg obrazovanja ove godine izdvojila oko 17 miliona dinara.

Direktorica OŠ “Dušan Jerković” Nataša Stanić napominje da ovi radovi nisu značajni samo sa aspekta energetske efikasnosti, već i zbog bolje bezbednosti samih učenika.

“Prozori su davno menjani i u veoma su lošem stanju, pa će ovo školi mnogo značiti. Ovom prilikom se zahvaljujem predsedniku Mančiću i Opštini Ruma, učinili su jako veliku stvar za našu obrazovnu ustanovu. Nije samo u pitanju ušteda energije već i bezbednosni razlozi. Bezbednost dece je jako bitna u školi i bilo je stvarno urgentno da se prozori promene u tom delu škole”, kazala je Nataša Stanić i istakla da je sanacija krovnih prozora sledeća bitna stvar koju bi trebalo uraditi.

Predsednik Mančić je napomenuo da je u planu lokalne samouprave da uradi zamenu stolarije u celoj školi.

“Predračun imamo i idemo u pravcu da svu stolariju zamenimo u ovoj školi. S obzirom da je u pitanju veliko ulaganje nismo se odlučili da ove godine radimo sve, već samo zapadnu stranu zgrade. Novac u ovogodišnjem budžetu smo usmerili na više škola, a radovi se odvijaju po prioritetu, tamo gde su najpotrebniji”, poručio je Mančić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here